Dar viena grandiozinė idėja iš Microsoft: siūlo telefonus įkrauti šviesos spinduliu  (9)

Šiandien rinkoje siūlomi bevielės įkrovimo sistemos, nežiūrint į savo privalumus, turi ir minusų. Jos sukuria gana stiprų elektromagnetinį spinduliavimą, kuris nėra jau toks nekenksmingas žmogaus organizmui, o taip pat riboja telefonų mobilumą, kadangi juos reikia patalpinti ant specialių paviršių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visa tai privertė Microsoft Research padalinio specialistus ieškoti alternatyvių būdų. Jų darbo rezultatas – naujas būdas, kaip įkrauti išmaniųjų telefonų baterijas. Tam reikalui siūloma naudoti šviesos spindulius. Naujasis projektas vadinasi AutoCharge. Jo metu sukurta eksperimentinė sistema, kurios sudėtyje be viso kito yra kamera, fiksuojanti mobiliojo įrenginio padėtį erdvėje, o taip pat tam tikra kryptimi siaurą šviesos spindulį nukreipiantis mechanizmas.

Ant stalo gulinčio mobilaus įrenginio identifikavimui sistemai pakanka vos kelių sekundės dalių. Kartu įvertinama, ar bateriją reikia įkrauti, vėliau į išmanųjį telefoną nukreipiamas šviesos šaltinis.

Tokiu būdu gauta energija konvertuojamą į elektrą tiksliai taip pat, kaip tai daroma saulės baterijose. Aišku, šiuo atveju mobilų įrenginį reikia aprūpinti saulės elementais.

Šiuo metu Microsoft Research sukurta sistema yra tik ankstyvojo prototipo stadijoje, todėl kalbėti apie komercinį platinimą dar anksti. Be to, reikalinga susitarti su mobilių įrenginių gamintojais, kad šie savo produktus aprūpinti reikalingais komponentais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai (9)