Skandalas su nVidia GTX 970 vaizdo plokšte: paviešino nutylėtas tiesas  (3)

lgą laiką GeForce GTX 970 savininkai stengėsi suprasti tikrąsias priežastis, kodėl gana keistai veikia atminties posistemė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapiams PC Perspective ir AnandTech kreipusis į kompaniją nVidia ir paprašius oficialaus atsakymo, paaiškėjo tikrai įdomūs dalykai.

Skirtingai nei anksčiau teigė oficiali nVidia dokumentacija, GeForce GTX 970 iš tikrųjų turi ne 64, o tik 56 rasterizacijos (ROP) blokus, o L2 spartinančiosios atminties talpa netikėtai sumažėjo nuo 2048 KB iki 1792 KB.

Vieno iš nVidia viceprezidentų teigimu, tikrieji techninių specifikacijų dydžiai anksčiau buvo iškraipyti ne dėl to, kad tai norėta padaryti sąmoningai, o dėl tam tikrų „netekčių komunikacijoje kompanijos viduje“.

Taigi dabar tikrosios GeForce GTX 970 techninės specifikacijos atrodo taip:

Reikia pažymėti, kad vaizdo plokštė turi pilnavertę 256 bitų magistralę, o teorinis atminties duomenų pralaidumas yra viename lygyje su GTX 980. Tačiau GTX 970 atveju atmintis praktiškai padalinta į du segmentus: „greitąjį“ su 3,5 GB talpa ir „lėtąjį“ su 512 MB talpa. Natūralu, kad kreipiantis į antrąjį segmentą, produktyvumo lygis gali sumažėti. Reikia atsižvelgti, kad yra ir sąlyginis „trečiasis“ segmentas – tai operatyvioji atmintis, į kurią kreipiamasi per PCI Express magistralę.

Bet kokiu atveju, iš nVidia paaiškinimų galima spėti, kad kitų GeForce GTX 970 variantų vartotojams pasiūlyta nebus, todėl belieka tik priimti šią vaizdo plokštę tokią, kokia ji yra, arba jos atsisakyti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(27)
(0)
(27)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: