Lietuvoje mažėja užkietėjusių piratų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

exlibrisas 2015-01-30 17:44
Muzika ar filmai iš iTunes tikrai lengvai įsigyjami ir yra gana pigūs. Tačiau žaidimai ar rimtesnė programinė įranga daugeliui paprasčiausiai yra neįkandami. Finansai. Taip. Būtent finansai ir piniginė padėtis yra priežastis, kodėl čia pirataujama. Pagalvokime: 46 metų moteris gyvena su 16 metų sūnumi. Sūnus gauna alimentus; motina - pašalpėlę, kadangi darbo rasti mieste negali - industrija išnyko. Ar sūnus pirks žaidimą už 60€, kai neturi pinigų nė geresniam kompiuteriui? Legalios programinės įrangos/medijos privalumų yra daug. Vis dėlto. Ne tik mentalitetas, bet ir ekonomika trukdo legalizuotis. Ypač ekonomika. Ir tegul šiltose vietelėse sėdintieji nepradeda pasakoti, kaip antai visi skundžiasi, kaip galima viską padaryti, jei nori. Nėra taip paprasta. Ypač provincijose. Patikėkit: matau tai kiekvieną dieną.
Pumper 2015-01-30 17:59
Tas sūnus, kartu su tūkstančiais kitų sūnelių arba net vyriokų, eina į Linkomaniją ir siunčiasi geimą, kuris tuo metu Steam kokių 3 eurus kainuoja. Ne kaina esmė. Ir ką bendro provincija turi su paties ekonomine situacija? Čia gal jau daugiau provincija galvoj, o ne vietovėj problema.
vanduo4 2015-01-30 19:02
- Manyčiau čia tik laiko švaistymas kalbant apie moralinius klausimus. Žmonės siūsis "nelegaliai" tol kol bus iš kur siūstis; - Kad nugalėti piratavimą reikia pasiūlyti alternatyvų. Pirmasis pavyzdys buvo "Apple Store". Gan už mažą kainą įsigyji ko reikia. - Tam reikalui būtina ir TV žiūrėjimo legaliai galimybė. Pvz.: https://www.netflix.com; Čia galima matyti visus naujausius filmus ir daug daugiau už prieinamą kainą. - Žaidimai vėl gi jau nebeįdomūs žaisti vienam. Reikia jungtis į tinklą, o ten jau reikia legalios kopijos. - Tad Lietuvos kūrėjai turėtų arba patys kurti bendrą lietuviškos produkcijos portalą arba jungtis į kitus tinklus, kad klientas už kokį mokestį galėtų gauti tai ko reikia ir dar daugiau. - Aš asmeniškai nežinau kur būtų galima įsigyti Mamontovo muzikos internetu. Nebent parduotuvėje. Deja tie diskai užima vietą ir jie jau praeitis. Net šitas straipsnis neduoda jokių nuorodų į legalią produlciją, tad kokia tokio verkšlenimo viešai prasmė? - Žodžiu torentų portalai yra turgus, kuris visada buvo ir bus. Keisis tik jų apyvarta ir produktų sąrašai. Gal galit pasakyti kada Gariūnų turgus bankrutuos? Tada bankrutuos ir torentų portalai. P.S. o kodėl mano elgesys vertinamas kaip nelegalus, jeigu aš moku mokestį torentams ir naudojuosi jų paslaugomis. Aš nežinau iš kur jie gauna informaciją ir neturiu galimybės to patikrinti. Jeigu jie veikia nelegaliai - uždarykit, o jeigu neuždarot - vadinasi viskas čia tvarkoje. Pvz.: microsoft padavė ieškinį "Linkomanijai" ir iš jos portalų dingo visa Microsoft programinė įranga.
simonui 2015-01-31 11:02
Pavogi desra - desros nera. Reiskiasi ieskos. Nusikopijuoji desra - desra lieka. Neieskos. Dabartiniu suvokimu vagyste tik materialiam daiktui. Problemos sprendimo pradzia - valstybe?
- 2015-01-31 11:59
Gerai mokina apie intelektinę vagystę kursinių ir referatų kopijavimas. Paskiriu referatą, atneša nusikopinęs nuo draugo, gauna 10, o draugeliui - 1, nes tas referatas jau man kito rodytas. Kai linksma stebėti, kai nustoja veikti "nusikopijavau, tau irgi liko, vadinasi, tai ne vagystė".