Apple nesnaudžia: bandys įsigyti Tesla Motors kompaniją  (16)

Kompanija Apple gali pabandyti įsigyti elektromobilių gamintoją Tesla Motors, o už tai sumokėti net $75 mlrd. Apie tokį sandorį, kuris gali įvykti per artimiausius pusantrų metų, pranešė amerikiečių verslininkas Jasonas Calacanis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jau anksčiau sklandė gandai, kad Apple svarsto nupirkti Tesla Motors. Dar praėjusiais metais Apple prezidentas Timas Cookas ir plėtros vadovas Adrian Paricca buvo susitikę su Elonu Musku, o derybų tema tapo galimas Tesla Motors pardavimas. Deja, oficialių komentarų tuomet nepateikė nė viena pusė.

Šiandien Apple ir toliau turi svarių priežasčių įsigyti garsųjį elektromobilių gamintoją. Apple jau turi suformavusi kelių šimtų specialistų komandą, kuri darbuojasi prie projekto Titan – firminio elektromobilio.

Tesla Motors turimi resursai ir intelektualinė nuosavybė kompanijai Apple leistų žymiai pagreitinti darbus ir pasiūlyti rinkai firminį elektromobilį.

Be to, jau kuris laikas sklando gandai, kad Apple kuria automobiliams skirtą autopiloto technologiją. Toje pačioje srityje darbuojasi ir Tesla Motors – ji jau turi sistemą, kuri leidžia transporto priemonei judėti be vairuotojo įsikišimo. Ateityje autopiloto sistemas smarkiai pagerins progresyvios mašininio regėjimo sistemos.

Tarp kitų galimų priežasčių – nauja Tesla Motors gamykla Gigafactory, kuri užsiims ličio jonų baterijų gamyba. Pastaroji galėtų visiškai patenkinti Apple poreikį, kuri per metus parduoda šimtus milijonų mobilių įrenginių.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (16)