Laikykitės, „pupytės“ – prie interneto prisijungė lėlė Barbė  (0)

Vieni gali stebėtis: „Ko jai ten lįsti, kai tokia konkurencija?“ Kiti – piktintis: „Pilna ten jau jos išauklėtų blondinių, dar maža?“ Treti degti piktdžiuga: „Pažiūrėsime, kaip dabar tos netikros barbės internete užgiedos.“ Tačiau prisiminus, kad korporacija „Mattel“ gamina ne seksualumui besimeldžiančias tuštutes, o tik žaislą, vardu Barbė, visai įdomu išgirsti, kad atnaujinta lėlės versija gali jungtis prie interneto, supranta žodžius ir pati kalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek iš tos Barbės besišaipytume, pasaulyje vis dar pilna tėvų, savo dukroms perkančių ilgaplauke paaugle vis dar besijaučiančią lėlytę, kuriai kovą sukaks 56 metai. Per savo gyvenimą Barbė, atrodo, matė visko ir pabuvojo visur. Atėjo metas išmėginti ir interneto debesį.

Valentino dieną prasidėjusioje Niujorko žaislų mugėje „Mattel“ pristatė naują internetinės Barbės versiją. Sakote, tokių jau seniai pilna? Tačiau ši, nors ir plastmasinė, nuo aptinkamų „Facebook“ skiriasi tuo, kad ne tik kalba, bet ir supranta bei įsidėmi tai, ką sakote. Aha, būtent – svarbus patobulinimas!

Naują Barbę, kuriai suteiktas „Hello Barbie“ vardas, „Mattel“ kūrė kartu su kompanija „ToyTalk“. Siūlomas žaislas dabar turi įdiegtą balso atpažinimo technologiją ir, prijungtas prie bevielio interneto, gali plepėti bei atsakinėti į klausimus.

Aišku, kalbančios lėlės – anokia naujiena. Tačiau ši Barbė gimė XXI a. amžiuje, kai telefonuose gyvenančios virtualios damos Siri, Cortana ir net ta, bevardė, kur sėdi „Samsung“, moka net flirtuoti. Ir „Hello Barbie“ įdiegta labai panaši technologija, kuri leidžia jai įsidėmėti jūsų žodžius bei reakcijas, ilgainiui suprasti, ką mėgsta savininkas, perimti kalbos manieras ir net pradėti juokauti.

Žaislų mugėje „Mattel“ atstovė patvirtino, kad „Hello Barbie“ galės žaisti žaidimus, juokauti ir palaikyti nuoseklų pokalbį su savininku. Visus duomenis, kurie padeda mokytis, Barbė kaups debesies laikmenoje.

Demonstruodama, kaip tai vaikia, „Mattel“ atstovė spustelėjo mygtuką ant Barbės diržo ir pasveikino ją atvykus į Niujorką. Barbė atsakė klausimu: kas pašnekovei labiausiai šiame mieste patinka? Vėliau jos pasikalbėjo apie mėgstamą maistą ir kuo norėtų tapti suaugusios.

Kol kas internetinė Barbė dar tobulinama, tačiau „Mattel" tikisi pateikti ją pirkėjams iki 2015 m. Kalėdų. O mes jau įsivaizduojame, kokių juokingų ir, sakykime, netinkamų dalykėlių toji Barbė prikalbės, kai paklius į rankas politiškai nekorektiškiems programišiams.

Galime spėti, kad ir NSA bei FSB tokios visų pokalbių klausančios bei į debesį informaciją dedančios Barbės laukia kupinomis džiaugsmo ir šviesios vilties širdimis. Po Mata Hari kiekvienai šeimai? Kuri pati gali ko nori klausinėti bet kurio diktatoriaus dukrytės? Atrodo, dalis gyvųjų barbių tikrai liks be darbo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(17)
(9)
(8)

Komentarai (0)