Sankcijos nė motais? Rusija ginkluojasi iš peties  (2)

Rusijos sausumos karinės pajėgos planuoja gerokai atnaujinti savo technikos parką – įsigyti net 11 tūkst. šarvuočių ir tankų bei 14 tūkst. karinių mašinų. Apie tai informavo generolas pulkininkas Olegas Saliukovas, rašo Tvn24.pl.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Iki 2020 metų tikimės turėti daugiau nei 5 tūkst. naujų ir apie 6 tūkst. modernizuotų šarvuočių ir tankų bei apie 14 tūkst. automobilių Rusijos kariuomenei“, – žurnalistams sakė Rusijos sausumos pajėgų vadas.

Sausumos pajėgos ketina pirkti modernizuotus tankus T-72BZ, kurie 2014 metais dalyvavo tankų biatlone, tankų T-90A (MS), pėstininkų karinių mašinų BMP-3, modernizuotų BMP-2 ir šarvuočių BTR-82AM.

Dauguma šių mašinų bus pristatytos tarptautinėje parodoje „Army-2015“ Maskvoje, birželio 16-19 dienomis.

Tankų biatlonas yra karinė sporto šaka, sugalvota XXI amžiuje, kurioje dėmesys skiriamas tankų judėjimui ir šaudymui į taikinius. Pastaraisiais metais varžybos vyksta netoli Maskvos esančiame Alabino kaime. 2014 metų rugpjūtį tarpusavyje varžėsi 12 komandų iš Angolos, Armėnijos, Baltarusijos, Kinijos, Indijos, Kazachstano, Kirgizijos, Kuveito, Mongolijos, Serbijos, Rusijos ir Venesuelos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(30)
(-8)

Komentarai (2)