Kaip lėktuvai atrodys 2030 metais? (Video)  (9)

Ateityje lėktuvai galės turėti tris denius, gebės patys generuoti energiją ir bus apie 75 proc. tylesni negu yra dabar, mano naujos koncepcijos „Progress Eagle“ lėktuvo kūrėjai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks „progresyvus“ lėktuvas turėtų talpinti apie 800 keleivių ir naudoti vandenilio pagrindu sukurtą kurą, o ne dabar naudojamą aviacinį kurą, rašo „The Daily Mail“. Dabartinis daugiausiai keleivių galintis skraidyti lėktuvas „Airbus A380“ gali talpinti 525 žmones.

„AWWA-QG Progress Eagle“ lėktuvo modelį sugalvojo Barselonoje gyvenantis dizaineris Oscaras Viñalsas, prognozuodamas, kaip turėtų atrodyti keleiviniai lėktuvai 2030 metais.

O. Viñalso ateities lėktuvas naudoja šešis vandenilio pagrindu varomus variklius. Vienas turi užtikrinti centrinio sraigto, atsakingo už lėktuvo trauką ir lėktuvo pakėlimą nuo žemės darbą, kartu su likusiais penkiais varikliais. Kai lėktuvas pasiekia tinkamą aukštį centrinis variklis išsijungia ir pradeda generuoti elektros energiją iš tekančio oro. Saulės energijos baterijos taip pat padeda generuoti energiją, kurią lėktuvas naudoja skrydžio metu. O. Viñalsas teigia, kad lėktuvas neterš gamtos ir bus kur kas tylesnis negu dabar gaminami lėktuvai.

Energijos perteklius gali būti laikomas lėktuve esančioje baterijoje ir nusileidus galės būti atkurtas specialiais įrenginiais. Lėktuvo kabinos bus įrengtos antrame lėktuvo denyje, kuriame bus lovos ir darbo kambariai.

Kaip teigia lėktuvo idėjos autorius, naujos kartos orlaiviai bus pagaminti iš labai lengvų medžiagų, tokių kaip: anglies pluoštas, aliuminis, titanas ir keramika. Lėktuvo sparnų ilgis turėtų būti 96 metrai su galimybe suskleisti lėktuvo sparnus, kad būtų lengviau manevruoti oro uoste. Dabartinių lėktuvų modelių „Airbus A380“ sparnų ilgis siekia 80 metrų , o „Boeing 747“ sparnai – 64 metrų.

„Progress Eagle“ remiasi technologijomis ir kvantinės mechanikos idėjomis, kurios turėtų būti įgyvendintos vėliau nei 2030 m., jeigu atsižvelgsime į dabartinį technologijų progresą ir teorinės fizikos sprendimus, – teigia ateities lėktuvo idėjos autorius O. Viñalsas. - Dabar šias technologijas galima rasti tik pažangiausiose laboratorijose visame pasaulyje - universitetuose, privačiose įmonėse, vyriausybių institucijose ir geriausių mokslininkų teorijose. Dėl šių priežasčių „Progress Eagle“ inovacijos gali būti įgyvendintos per penkiolika metų.“

Tai jau antra lėktuvo koncepcija, kurią pristato O. Viñalsas, praėjusiais metais jis pristatė „AWWA Sky Whale“ lėktuvo idėją, kurio sparnų ilgis siekė 88 metrus. O. Viñalsas teigia, kad „Progress Eagle“ yra „ AWWA Sky Whale“ lėktuvo koncepcijos „didysis brolis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(25)
(2)
(23)

Komentarai (9)