5 įspūdingiausi pasaulio tiltai: nuo kabančių fontanų iki futuristinių tunelių  (0)

Nuo senų laikų miestai kūrėsi upių vingiuose, tad jų neįsivaizduojame be krantines jungiančių tiltų. Ant vienų dūzgia automobiliai, ant kitų ilsisi pėstieji, o treti virsta ekspozicijų salėmis. Pristatome penkis įspūdingiausius pasaulio tiltus, pranokstančius pagrindines didmiesčių katedras ir aikštes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Užuovėja virtęs triaukštis tiltas

Kinijoje stūksantis Vėjo ir lietaus tiltas (oficialiai vadinamas Chengyang) taip vadinamas ne veltui – jau beveik šimtą metų klajoklius jis saugo audrų metu. Įspūdingas statinys sukurtas nepanaudojus nė vienos vinies, o meistriškai dėliojant smulkias medines ir akmenines dalis. Stoguotas šventyklas pagodas primenančios triaukštės verandos tapo susitikimų vieta – prisėdę ant nedidelių suoliukų vietiniai grožisi apačioje tekančia upe bei aplink žaliuojančiais miškais.

2. Beveik trys šimtai metrų ateities

Singapūras garsėja ne tik gražiausiomis pasaulyje orchidėjomis, bet ir modernia architektūra. Dvi pakrantes jungiantis Helix tiltas nukelia į futuristinį pasaulį. Tikima, kad tiltas miesto įlankai atneša sėkmę ir turtus, kadangi buvo statomas vadovaujantis In ir Jang filosofijos taisyklėmis.

3. Keliaujate per tarpeklį? Nepamirškite parašiuto

Pasirodo, jog parašiuto gali prireikti, net jei ir neketinate sėsti į lėktuvą. Tačiau jo nepamiršta ekstremalai, lankantys Karališkąjį tarpeklio tiltą JAV. Nuo vieno aukščiausių pasaulyje lieptų atsiveria nuostabūs vaizdai – 150 hektarų kalnų ir miškų. Patikiname, jog pažvelgus į apačioje srauniai tekančią Arkanzaso upę norėsis tvirtai įsikibti į turėklus.

4. Vaivorykštės spalvomis trykštantis kelias

Sunku pasakyti ar Seule, Pietų Korėjoje, stūksantis Banpo yra labiau tiltas ar fontanas. Daugiau nei kilometro ilgio virš upės pakilusio kelio kraštuose trykšta vanduo – per minutę jo išpurškiama maždaug 190 tonų. Mėnesienos vaivorykšte vadinamas statinys kybo virš Jamsu tilto, potvynio metu nugrimztančio į upę. Kelionė į kitą krantą virsta tikru išbandymu vairuotojams – sunku nežiopsoti į šonuose žaidžiančias visas Laumės juostos spalvas.

5. Septynios dingusios arkos

Isfahanas laikomas gražiausiu Irano miestu, tad nenuostabu, jog čia gausu nuostabios persų architektūros pavyzdžių. Vienas tokių – Siosepol arba 33 Arkų tiltas, pavadintas pagal tai, kiek išlinkimų turi kiekviename krašte. Nors buvo planuojama, jog nišų bus 40, septynios jų pradingo statybų metu. Akmeninis statinys dieną atsispindi krištoliniame upės vandenyje, o jo pradžioje įsikūrę arbatos namai kviečia paragauti tradicinį iranietišką gėrimą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (0)