Microsoft balso asistentas Cortana pasirodys Android ir iOS  (0)

Asmeninis balso asistentas Cortana netolimoje ateityje debiutuos platformose Android ir iOS.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Puslapis Mashable teigia, jog jis pasirodys atskiros programėlės pavidalu. Integracija numatoma po operacinės sistemos Windows galutinės versijos pasirodymo.

Toks žingsnis buvo visai tikėtinas, kadangi daugybė išmaniųjų telefonų su Android ir iOS savininkų dažnai yra ir Windows asmeninių kompiuterių savininkai. Kadangi Windows Phone rinkos dalis nesiekia ir 3%, Microsoft paskutiniu metu aktyviai siūlo savo produktus konkuruojančioms platformoms – neretai netgi anksčiau, nei savoms.

Artėjant debiuto momentui, balso asistentas Cortana gali būti dar labiau patobulintas, naudojant naujausią Microsoft projektą Einstein, susijusį su dirbtinio intelekto kūrimu ir tobulinimu.

Apie Microsoft projektą Einstein kol kas duomenų yra nedaug, šiuo metu geriausiu atveju kalbama apie geresnį supratimą to turinio, kuris yra elektroniniuose laiškuose. Tai leistų balso asistentui automatiškai sukurti priminimus apie susitikimus ir kitus veiksmus.

Skaitmeniniai asistentai buvo platinami ir anksčiau kaip atskiros programėlės. Siri, kol neatsidūrė Apple rankose, trečių šalių kūrėjų buvo atskiras programinis sprendimas, skirtas iOS. Savo ruožtu, Apple ekosistemoje veikia kito konkurento – Google – produktas „Google Now“.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(2)
(3)

Komentarai (0)