Pirmasis pasaulyje vandeniliu varomas tramvajus - jau Kinijoje (Video)  (1)

Nors didžiausia planetos teršėja - Kinija vis dar nesutinka užsibrėžti tikslo sumažinti bendrą anglies dioksido emisiją, tačiau neseniai ji nustebino pasaulį sukurdama itin žalią technologiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2013 m. šalis buvo pasaulio lyderė pagal žaliosios energijos gamybą. Ji sugeba generuoti daugiau vėjo pagamintos elektros energijos nei bet kuri kita šalis. Visai neseniai kinai pranešė apie pirmą vandeniliu varomą tramvajų, rašo iflscience.com.

Transporto priemonė buvo sukurta „Sifang“, o į Šandongo provincijoje įsikūrusi surinkimo linija atidaryta praėjusią savaitę.

Nors vandeninio kuro elementais varomos transporto priemonės prieinamos jau kuris laikas, įskaitant ir autobusus, niekam iki šiol nepavyko įdiegti technologijos tramvajuose.

Vandenilio panaudojimas tramvajuose yra patrauklus dėl keleto priežasčių. Pirma, vandenilio yra apstu ir jis gali būti išgautas tiek iš atsinaujinančių, tiek neatsinaujinančių šaltinių. Be to, vandeninio panaudojimo metu gaminamas tik vanduo, taigi aplinka visiškai neteršiama.

Naujoji Kinijoje sukurta transporto priemonė sumažintų energijos panaudojimo sąnaudas, kadangi vieno bako užteks maždaug 100 km, o jį perpildyti reikės tik trijų minučių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(46)
(1)
(45)

Komentarai (1)