Tendencijos nesikeičia: gedimo atveju nė neverta galvoti apie naujų flagmanų remontą  (1)

Portalas iFixit pateikė savo verdiktą apie išmanųjį telefoną HTC One M9 – naująjį kompanijos flagmaną, kuris buvo pristatytas parodoje MWC 2015.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertų teigimu, nesklandumai prasidėjo dar prieš pradedant ardyti mobilų įrenginį, kadangi ekrano danga turėjo įbrėžimų, o matrica – „mirusį“ tašką (pixel), taigi iš karto buvo galima rašyti minusą už kokybės kontrolę. Pasiekti korpuso vidų nebuvo sunku, o galiausiai buvo padaryti išvada, kad komponentai suskirstyti į modulius, o jų prieinamumas yra geresnis, nei praėjusių metų flagmano HTC One M8. Vis tik pasiekti komponentus buvo lengviau, nei juos išimti ir pakeisti, jei tik tai bus būtina. Akumuliatorius patalpintas po sistemine plokšte, todėl jo išėmimas buvo viena iš sunkiausių užduočių. Norint pakeisti ekraną, taip pat reikės pakovoti, tik šį kartą su daugybe klijų, be to, prieš tai reikia išimti daugybę kitų komponentų. Kadangi ekrano gedimas/sudaužymas yra viena dažniausių problemų, ekspertai visa tai įvertino dar keliais minusais. Galutinis HTC One M9 įvertinimas – 2 balai iš 10 galimų. Tiesa, JAV gyventojams HTC turi gerą naujieną: programa „Uh Oh“ numato, kad HTC One M9 ir M8 savininkai galės nemokamai pakeisti sugedusį telefoną į naują, jei nuo jo įsigijimo nepraėjo vieneri metai.

Elektronikos „skerdikai“ iš iFixit išardė išlenktą ekraną turintį išmanųjį telefoną Galaxy S6 Edge ir pateikė savo verdiktą, ar sunku bus suremontuoti šį mobilų įrenginį gedimo atveju.

Specialistų teigimu, suremontuoti Galaxy S6 Edge nebus taip lengva, kaip norėtųsi – 3 balai iš 10 galimų. Tai yra šiek tiek geriau, nei anksčiau išbandytas HTC One M9, kuris gavo vos 2 balus iš 10, tačiau žingsnis atgal, lyginant su Galaxy S5 (5/10).

Iš Galaxy S6 Edge privalumų galima paminėti tai, kad dauguma komponentų turi modulinę konstrukciją, o tai palengvina jų keitimą. Be to, skirtingai nei Galaxy S5, motininės plokštės pakeitimas nereikalaus demontuoti sensorinio ekrano.

Telefono remontą apsunkina gausus klijų naudojimas, taip pat nepatogus akumuliatoriaus keitimo procesas, kadangi šis komponentas paslėptas po motinine plokšte. Be to, keičiant apsauginį stiklą galima labai lengvai pažeisti sensorinį ekraną.

Taigi, jeigu planuojate iš telefonų išspausti viską, ką tik galima ir po gedimo jį remontui, o ne keisti į naują, verta atsižvelgti į šiuos rezultatus. Tuo labiau, jog šiuo metu Lietuvoje vis dar prekiaujama ir Samsung Galaxy S5, kurių kaina, kaip matyti šiose nuorodose, yra gerokai mažesnė už naujųjų Samsung Galaxy S6 Edge.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (1)