Iš Panevėžio į Baltarusiją pajudėjo 7 vilkikai su gigantišku kroviniu (Video)  (0)

Penktadienį ryte apie 5.30 val. iš Panevėžyje, Tinklų gatvėje esančios akcinės bendrovės „Montuotojas“ filialo „Montavimo firma Panevėžyje“ gamybinės bazės, pajudėjo išskirtinio dydžio krovinys – septynios 6 metrų aukščio ir beveik 13 metrų ilgio nerūdijančiojo plieno cisternos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Krovinys skirtas Baltarusijos Mogiliovo miesto medienos perdirbimo įmonei. Po gero mėnesio į Mogiliovą iškeliaus dar viena vilkikų vilkstinė su 6 tokiais rezervuarais.

„Montavimo firmos“ vyriausias inžinierius Bronislovas Žiauga sakė, kad įmonė atlieka įvairius užsakymus, tačiau šis krovinys yra įspūdingiausias.

Anot pašnekovo, nors vienas nerūdijančiojo plieno rezervuaras sveria 18 tonų, ypač įspūdingi jo parametrai. Krovinį veža 7 vilkikai. Koloną lydės ne tik gamintojai ir vežėjai, bet ir policija, kuri kolonos judėjimo metu reguliuos eismą.

B. Žiaugos teigimu, maždaug 700 kilometrų kelionė truks 4-5 dienas. Suskaičiuota, kad net 700 vietose teks pakelti ar net laikinai nukirpti elektros laidus, įveikti kitas kliūtis. Į pagalbą bus pasitelkti ir vietos kelininkai, kitos specialiosios tarnybos.

Iš Panevėžio šįryt išvežti rezervuarai judės per Karsakiškį, Kupiškį, Rokiškį, Zarasus, Švenčionis, o tada kirs sieną ir įvažiuos į Baltarusijos teritoriją. Vilkstinė kai kur važiuoja vos 6 km/val. greičiu.

AB „Montuotojas“ vadovas Antanas Katinas neslėpė, kad šio krovinio vertė šiek tiek viršija 1 mln. eurų, o bendras 13 rezervuarų užsakymas baltarusiams kainuos 2,1 mln. eurų.

Panevėžiečiai šį baltarusių užsakymą gavo įsipareigoję jį įvykdyti per rekordiškai trumpą laiką – vos 4 mėnesius, prie šio projekto visą šį laiką dirbo per 60 įmonės darbuotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Tomas Markelevičius
(23)
(4)
(19)

Komentarai (0)