OnePlus telefonai daugiau nebenaudos CyanogenMod  (0)

Kinų išmaniųjų telefonų gamintojo OnePlus ir alternatyvios Android modifikacijos Cyanogen kūrėjai keliai išsiskyrė, praneša Engadget, remdamasis leidiniu PCWorld.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Juoda katė tarp abiejų kompanijų perbėgo dar 2014 m. pabaigoje, kai buvo uždrausta į Indiją įvežti išmaniuosius telefonus OnePlus One su CyanogenMod platforma. Tuomet paaiškėjo, kad Indijos kompanija Micromax pasirašė išskirtinę sutartį su Cyanogen Inc., taigi kinų kompanija neteko teisių platinti Indijoje savo produkcijos su amerikiečių programine įranga. OnePlus sugalvojo, kad Indijoje platins telefonus su savo sukurta Android modifikacija – OxygenOS, tačiau tarptautinei rinkai skirtus telefonus vis dar platino su CyanogenMod. Vis tik panašu, kad konfliktas vien tik Indijos rinka neapsiribojo. Caynogen Inc. vadovas Kirtas McMasteras pranešė, kad bendradarbiavimas su OnePlus yra baigtas, nors ir apgailestauja, kad taip nutiko – juk OnePlus populiarumą iš dalies lėmė ir joje naudota Cyanogen programinė įranga.

Panašu apgailestavimą paskelbė ir vienas iš OnePlus įkūrėjų – Carlas Pei. Jis teigė, jog jei ne bendradarbiavimas su Cyanogen, jo kompanija „nebūtų ten, kur ji yra dabar“. Apie OnePlus populiarumą galima spręsti ir iš neseniai paskelbtos AnTuTu statistikos apie populiariausius Android telefonus.

Dar viena iš galimų skyrybų priežasčių galėjo tapti Cyanogen Inc. pasirašyta sutartis Microsoft dėl jos tarnybų integravimo į Cyanogen programinę įrangą. Tikėtina, kad kinų gamintojui tokia partnerystė ir papildomų programų bagažas pasirodė ne visai priimtinas.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(5)
(9)

Komentarai (0)