Sukurta ultragarso technologija leis apčiuopti virtualius daiktus (Video)  (1)

Britų kompanija UltraHaptics sukūrė lytėjimo simuliacijos technologiją, kurios pagrindą sudaro sufokusuotas ultragarsas, generuojamas daviklių tinklo ir kontroliuojamas kompiuterinių sistemų. Apie tai praneša puslapis EE Times.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pridėjus ranką prie tokią technologiją palaikančios sistemos, galima pajusti prisilietimą prie įvairios formos objektų. Esami prototipai leidžia imituoti kontaktą su rutulio, kūgio, kubo ir kitų primityvių objektų paviršiais.

Ultragarso sukeliamas slėgis su kukliais 4-10 paskalių spaudžia delną ir pirštus, tačiau to pilnai užtenka, kad būtų galima užtikrintai apčiuopti simuliuojamo objekto formą. Eksperimentai parodė, kad 80% atvejų žmonės gali tiksliai pasakyti virtualaus daikto formą.

Kūrėjai mano, kad tokia lytėjimo technologija galėtų puikiai pasitarnauti virtualios realybės sistemose, ir visa tai įmanoma pasiekti per metus – pusantrų. Ultragarso svyravimus su gana dideliu tikslumu galima perduoti iki 1 metro atstumu, maždaug 60 laipsnių srityje.

Viena iš galimų ultragarso technologijos panaudojimo sričių yra automobiliai, kuriuose įvairius, smulkius valdymo organus galėtų pakeisti ultragarsas. Tiesa, kūrėjai iš UltraHaptics mano, kad automobilių sektorių jų technologija galėtų pasiekti po penkerių – septynerių metų.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai (1)