Atskleista vaizdo plokštės Radeon R9 380 (OEM) paslaptis  (3)

Kompanija AMD išplatino pranešimą spaudai, kuriame paskelbė apie OEM kompiuterių gamintojams skirtas vaizdo plokštes Radeon 300 Series.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena pirmųjų kompanijų, kuri apsiginkluos naujais AMD grafiniais adapteriais, taps Hewlett-Packard (HP). Jos būsimuose kompiuteriuose pastebėta vaizdo plokštė Radeon R9 380. Puslapis Tech Report nusprendė pasidomėti šios vaizdo plokštės kilme. Pasirodo, Radeon R9 380 yra ne kas kita, o gerai žinomas grafinis adapteris, tik „su kita iškaba“. Iš esmės, turime Radeon R9 285 (Tonga), kuris niekaip negali pretenduoti į Radeon R9 290 pamainos statusą. „Naujųjų“ AMD vaizdo plokščių asortimentas atrodo taip: Savaime suprantama, visos „naujienos“ pagamintos, naudojant 28 nm technologinį procesą. Kadangi vaizdo plokščių pavadinimų keitimu šį pavasarį piktnaudžiauja ir nVidia, kaltinti vien tik AMD neverta. Kaip visuomet, abi kompanijos patenkinti OEM gamintojų poreikį naujienoms. Puslapis AnandTech publikavo naujienų asortimentą ir jų technines specifikacijas, padalindamas AMD vaizdo plokštes į tokias serijas, kaip Radeon R9 (Tonga, Pitcairn, Bonaire), Radeon R7 (Oland) ir Radeon R5 (Oland). Tuo pačiu metu AMD suformavo ir mobilių vaizdo plokščių Radeon M300 serijos asortimentą:

Iš esmės, viskas baigėsi masiniu pavadinimų pakeitimu, o iš tikrųjų naujos vaizdo plokštės su HBM atminties palaikymu turėtų būti anonsuotos iki birželio pabaigos.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: