Kam „Wikipedia“ išleidžia suaukotus pinigus?  (0)

Garsiausios internetinės enciklopedijos „Wikipedia“ savininkų „Wikimedia Foundation“ fondo finansinių ataskaitų analizė parodė, kad žmonių aukos ne visada naudojamos tik tinklapio išlaikymui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Leidinys „Wikipediocracy“ tvirtina, kad dažnai jos išleidžiami brangioms vadovybės kelionėms, pramogoms ir nemažai vykdomojo direktoriaus Lila Tretikov algai. „Wikipedia“ surenkamos aukos nukreipiamos ne elektroninei enciklopedijai, o ją prižiūrinčiai organizacijai „Wikimedia Foundation“. Pati enciklopedija egzistuoja savanorių dėka. Bendruomenės nariai savanoriškai rašo ir atnaujina straipsnius už tai nieko negaudami. „Wikipediocracy“ tikina, kad vartotojai savo pinigus ir laiką aukoja enciklopedijos plėtrai, o ne vykdomojo direktoriaus kelionėms ir honorarams. „Wikimedia Foundation“ ataskaitos rodo, kad fondo išlaidos „Wikipedia“ ir kitų projektų palaikymui visada buvo mažesnės už pajamas, todėl dabar organizacija „maudosi piniguose“.

Pavyzdžiui, 2013-2014 metais organizacija gavo apie 52 mln. JAV dolerių aukų, iš kurių 45,9 mln. buvo išleisti taip: iš jų 20 milijonų dolerių atlyginimams, 5,7 mln. apdovanojimams ir dotacijoms, 2 milijonai kelionėms ir konferencijoms ir tik 2,5 mln. infrastruktūros išlaikymui. Per šį laikotarpį fondo aktyvų kaina padidėjo 8,3 mln. ir pasiekė 53,4 mln. JAV dolerių ribą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(28)
(4)
(24)

Komentarai (0)