„Avataro“ parke įrengtas permatomas padangių tiltas (Video)  (2)

Per visą kūną bėgantys šiurpuliukai ir neapleidžianti mintis: „Nenoriu, bijau, bet kaip įdomu!“ – būtent tokios turistų reakcijos tikisi naujo tilto Kinijoje autoriai. Kelių šimtų metrų ilgio tiltas suplanuotas virš kanjono Džangdziadzie nacionaliniame miško parke. Ypatingą pojūtį einant juo sukurs tai, kad tiltas bus iš stiklo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Hunan provincijoje esantis nacionalinis parkas yra įtrauktas į UNESCO pasaulinio paveldo sąrašą. Turistų ši vieta nereatai buvo vadinama „Avataro“ parku – jame galima rasti apie 3000 panašių kalvų, kurios matomos ir visą pasaulį sužavėjusiame Jameso Camerono filme „Įsikūnijimas“ (angl. „Avatar“). Šių metų vasarą lankytojams pristatoma dar viena naujiena – permatomas Džangdziadzie padangių tiltas, kuris oficialiai atidaromas 2015 metų liepą. Tačiau žiniasklaidai naujas turistinis objektas jau pristatytas, tad smalsuoliai gali nors akies krašteliu pažiūrėti, kaip atrodys nauja pramoga ir įvertinti – verta čia važiuoti, ar ne. Džangdziadzie permatomas tiltas bus tarsi mažesnė Didžiojo Amerikos kanjono permatono tilto versija. Šis įspūdingas statinys keliautojus traukia nuo 2007 metų pavasario. JAV esančio permatomo pagrindo takelis išsikiša apie 21 metrą nuo uolos pakraščio ir vienintelis dalykas, skiriantis žmones nuo 1,2 km bedugnės yra plieninės laikančiosios konstrukcijos ir grūdintas stiklas. Kaip ir „didysis brolis“ JAV, Kinijos permatomas tiltas bus saugus – skelbiama, kad plieninės ir stiklo konstrukcijos išlaikys iki 800 žmonių. Tilto kūrėjai turi ambicingų planų šią vietą paversti ne tik turistų traukos centru, bet ir renginių vieta. Pavyzdžiui, ant tilto galėtų vykti madų šou. „Vieta ir statinys tikrai ypatingi, tad sieksime maksimaliai juos panaudoti“, – sakė tiltą suprojektavęs Izraelio architektas Haimas Dotanas.

Adrenaliną dievinantys turistai galės ne tik pasivaikščioti naujuoju tiltu, bet ir nušokti nuo jo su guma. Kinijoje tai bus aukščiausia vieta, nuo kurios galima mėgautis šia pramoga. Iki šiol toks „taškas“ buvo Macao bokštas.

Balandį Kinijoje, Čongčinge, atidarytas dar vienas panašus tiltas, besidriekiantis 26,6 m virš uolų viršūnių. Lankytojai atsiduria ore 716 m aukštyje. Jausmas – tarsi vaikščiotum ore.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (2)