Rusija demonstruoja raumenis (Video)  (1)

Rusijos gynybos ministerijos teigimu, šalis pradėjo keturias dienas truksiančias pratybas, kuriose dalyvauja apie 250 karinių lėktuvų ir 12 tūkst. karių. Jos skirtos patikrinti karinių oro pajėgų pasirengimą veiksmams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad Rusijos kariniai manevrai prasidėjo tą pačią dieną kaip ir NATO bei Aljanso sąjungininkų pratybos Arkties regione. Rusijos veiksmai Ukrainoje ir įsibrovimai į Vakarų oro erdvę dar labiau padidino tarp Maskvos ir Vakarų valstybių tvyrančią įtampą.

Remiantis naujienų tarnybų „Interfax“ ir ITAR-TASS duomenimis, šalies karinių oro pajėgų pratybose bus tikrinama ir beveik 700 vienetų ginkluotės bei karinės technikos. Karinių manevrų metu Rusijos turimi ilgo nuotolio raketas galintys gabenti lėktuvai rengs sparnuotųjų raketų atakas prieš taikinius Komijos respublikoje.

BBC korespondentė Maskvoje Caroline Wyatt teigia, kad pradėtos karinių oro pajėgų pratybos yra vienas iš pasirengimo didesnio masto kariniams manevrams „Center-2015“ etapas.

Per interviu paklaustas apie Rusijos pasitikėjimą savimi ir ambicijas, šalies ministro pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Rogozinas pajuokavo: „tankams vizos nereikalingos“. Skandalingais pareiškimais pagarsėjęs politikas po Krymo aneksijos, įvykdytos praeitais metais, yra atsidūręs Europos Sąjungos ir Jungtinių Valstijų juodajame sankcijų sąraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(4)
(7)
(-3)

Komentarai (1)