Jau galima rezervuoti „Windows 10“, bet tai – katė maiše  (7)

„Microsoft“ pamažu aiškinasi, kokia gali būti operacinės sistemos „Windows 10“ paklausa. Nuo savaitgalio dalis esamų „Windows 7“, „Windows 8.1“ ir „Windows Phone 8.1“ naudotojų gavo pranešimus, raginančius rezervuoti nemokamą naujosios operacinės sistemos versiją. Tačiau svarbiausia pasiūlymo detalė – kiek tai kainuos ateityje – neįvardijama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasiūlymą rezervuoti nemokamą „Windows 10“ operacinės sistemos versiją gavo tie vartotojai, kurių įrenginiuose buvo įdiegtas naujinys KB3035583.

Panašu, kad jis yra platinamas tam tikrais intervalais ir atsižvelgiant į regionus – ko gero, tokiu būdu „Microsoft“ siekia išsiaiškinti, kokia bus „Windows 10“ paklausa ir pasiruošti sklandžiam startui.

Pati operacinė sistema bus oficialiai išleista liepos 29 dieną, o kol kas teprašoma įvesti el. pašto adresą, kuriuo korporacija atsiųs daugiau informacijos artėjant lemtingajai dienai.

Vartotojams nurodoma, kad jie gali rezervuoti nemokamą atnaujinimą į „Windows 10“ ir kad tai nebus bandomoji operacinės sistemos versija. Rezervaciją bet kada bus galima atšaukti. Kai tik operacinė sistema bus išleista, vartotojams žadama atsiųsti nuorodą į 3 GB dydžio naujinimo failą, kurį reikės atsisiųsti ir įdiegti.

Pasiūlyme taip pat įvardijamos „Windows 10“ naujovės: patobulintas „Start“ meniu, valdymo balsu asistento „Cortana“ integracija, „Microsoft Edge“ interneto naršyklė, pagerintas saugumas, atnaujinta programėlių parduotuvė „Windows Store“ ir kt.

Tačiau pasiūlyme nieko nepasakoma apie tai, kiek vėliau bus prašoma mokėti už naudojimąsi „Windows 10“. Anksčiau „Microsoft“ leido suprasti, kad nemokamai naująją operacinę sistemą bus leidžiama naudoti vienerius metus. Vėliau turėtų būti renkama „nuoma“, tačiau kokio dydžio ji bus, lieka neaišku.

Neoficialiais duomenimis, nauji namų vartotojai „Windows 10“ galės įsigyti už 109 dolerius, o „Windows 10 Professional“ kainuos 149 dolerius.

„Microsoft“ tikisi, kad po 2–3 metų „Windows 10“ bus įdiegta milijarde įrenginių visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(1)
(32)

Komentarai (7)