Paiškėjo, kiek kainuos virtualios realybės akiniai Oculus Rift su visa pagalbine įranga  (0)

Leidinio Re/code surengtoje konferencijoje vienas iš kompanijos Oculus VR įkūrėjų Brendanas Irbe paaiškino, kokią sumą privalės turėti vartotojas, norintys įsigyti virtualios realybės šalmą Oculus Rift kartu su tinkama kompiuterine sistema.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Virtualios realybės šalmo ir kompiuterio derinys, anot jo žodžių, kainuos $1500, tačiau po kurio laiko šią sumą tikimasi sumažinti iki $1000. Reikia pabrėžti, kad kalbama apie bendras išlaidas, skirtas kompiuterinei sistemai ir įrenginiui Oculus Rift, o ne vien tik virtualios realybės šalmo.

Visu tuo Oculus VR generalinio direktoriaus paatviravimai nesibaigė: jis pažadėjo, kad birželio mėnesį vyksiančiame renginyje E3 2015 mes sužinosime daugiau apie manipuliatorius, kurie suderinami su Oculus Rift. B.Irbe teigimu, virtualios realybės įrenginiai negalės išsiversti tik vienu manipuliatoriumi, pilnaverčiam darbui reikės jų derinio.

Oculus VR vadovas taip pat paaiškino, kad kol kas nėra duomenų apie virtualios realybės technologijų poveikį vaikų organizmui. Dabar Oculus Rift naudojimo amžiaus cenzas sudaro „nuo 13 metų ir vyresni“.

Antra vertus, ateityje kompanija pasiruošusi sukurti virtualios realybės šalmą ir patiems mažiausiems vartotojams – su sąlyga, kad visa tai nedarys neigiamos įtakos jų sveikatai. Įrenginius bus galima naudoti ir apmokymų programose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: