„Google“ atskleidė, ką apie mus žino  (0)

„Google“ kompanija neseniai savo tinklaraštyje paskelbė apie privatumo ir duomenų saugumo patobulinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visuomenei formaliai pristatyta „MyAccount“ funkcija, kuria pasinaudojus galima matyti visą informaciją, kurią apie jus yra sukaupusi paieškos sistemų gigantė. Taip pat galite matyti, kokia informacija apie jus yra viešai prieinama kitiems asmenims. Norėdami sužinoti, kokią informaciją apie jus yra sukaupusi „Google“, nukeliaukite į „MyAccount“ (Mano paskyra) ir pasirinkite skiltį „Your personal info“ (Jūsų asmeninė informacija). Ten jūs galite matyti savo telefono numerį, elektroninį paštą ir išjungtą „Google“ galimybę sekti jūsų paieškos istoriją (jeigu to pageidaujate).

Nustatymai taip pat leidžia sustabdyti jūsų lokacijos nustatymą bei sekimą, netgi neleis saugoti jūsų balso paieškų ir informacijos iš jūsų „Android“ išmaniojo įrenginio, jei tokį turite.

Per savo paskyrą galite sustabdyti „YouTube“ užklausų archyvavimą ir vaizdo klipų, kuriuos peržiūrėjote, istoriją. Taip pat galite atsisiųsti visą duomenų, kuriuos kompanija apie jus turi, kopiją. Galiausiai, vartotojai gali atsisakyti matyti tikslinius reklaminius skelbimus.

Tiesa, „Google“ kompanijos atstovai pristatė ir privatumo internetinę svetainę, kurioje pasižadama išlaikyti jūsų duomenis saugius. Ar galime pasitikėti tokiu „Google“ pažadu? Tikriausiai, jog pamatysime ateityje. Tačiau „Apple“ atvejis, kuomet buvo nutekinta šimtai įžymybių nuotraukų, neleidžia pernelyg pasitikėti kompanijų pažadais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(55)
(6)
(49)

Komentarai (0)