Kompiuterius valdysime kitaip: Bluetooth klaviatūra su nematoma jutikline dalimi (Video)  (0)

Minios finansavimo svetainėje „Indiegogo“ sėkmingai finansuojamas projektas „Moky“, kuriuo siekiama pradėti gaminti nešiojamą klaviatūrą su mygtukų paviršiaus zona galinčia atlikti gestus atpažįstančios jutiklinės dalies vaidmenį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Moky“ prietaise bus integruotas infraraudonųjų optinių jutiklių masyvas, kuris seks rankų ir pirštų judesius. Tokiu būdu ant klaviatūros paviršiaus bus sukurta nematoma, lietimui jautri sritis. Vartotojai galės naudoti įprastas gestų komandas: slinkimas, priartinimas ir pan. Sritis aktyvuojama paspaudus ir palaikius tam skirtą mygtuką. Keistis duomenimis su kompiuteriu, išmaniuoju telefonu ar planšete klaviatūra galės per belaidę „Bluetooth LE“ sąsają. Projekto dalyviai teigia, kad akumuliatoriaus įkrovimo užteks trim mėnesiams, su sąlyga, kad bus dirbama apie keturias valandas per dieną. Klaviatūra yra aprūpinta apsauginiu dangteliu, kuris taip pat gali veikti kaip atrama planšetei arba telefonui. „Moky“ bus suderinama su „Android“, „Windows“ ir „iOS“, nors pastaruoju atveju, Touchpad‘o funkcija nebus prieinama.

Kūrėjai jau surinko daugiau nei 50 tūkst. JAV dolerių, nors projekto įgyvendinimui tereikėjo 30 tūkstančių. Užsisakyti „Moky“ galima už 69 $ kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)