Naršyti Facebook bus patogiau – sukurta „palengvinta“ programėlė  (1)

Kompanija „Facebook“ išleido mobilią programėlę, kuri specialiai sukurta darbui lėtuose tinkluose ir nebrangiuose Android telefonuose. Apie tai savo puslapyje pranešė „Facebook“ generalinis direktorius Mark Zuckerberg.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programėlės Facebook Lite dydis sudaro vos 1 MB, ją galima be vargo atsisiųsti, naudojant ne pačius moderniausius mobiliojo ryšio tinklus. Vidinė optimizacija leido sumažinti reikalavimus mobilaus interneto spartai – tam pasitelktas turinio suspaudimas per trečių šalių serverius. Taip pat supaprastinta vartotojo sąsaja.

Programėlė jau prieinama kai kurių šalių vartotojams. Mark Zuckerberg teigimu, Facebook Lite bus viešai testuojama Azijos, Afrikos, Lotynų Amerikos ir Europos šalyse.

Apie naują programėlę, skirtą lėtiems Android telefonams, tapo žinoma dar šių metų sausio mėnesį. Tuomet Facebook Lite buvo pastebėti Google el. parduotuvėje Play Store.

Tai jau ne pirma Facebook iniciatyva paskatinti daugiau Trečiojo pasaulio gyventojų naudoti didžiausią pasaulyje socialinį tinklą. Nemažai Afrikos ir Azijos šalių dalyvauja Facebook projekte Internet.org, kuris suteikia nemokamą prieigą prie Facebook, Wikipedia ir kitų populiarių tarnybų.

Naujojo projekto tikslas, anot Facebook atstovų – kartu su partneriais padidinti el. duomenų perdavimo efektyvumą bei sumažinti prisijungimo prie Interneto kainą 100 kartų. Tarp socialinio tinklo partnerių galima rasti Ericsson, Nokia, Samsung, Opera Software, Qualcomm ir nemažai kitų garsių technologijų pasaulio kompanijų.

Nemokamą internetą Facebook bandys suteikti, pasitelkdama bepiločius lėktuvus ir įvairių šalių mobiliojo ryšio operatorius. Tiesa, planų sukurti kosminių palydovų tinklą (projektas buvo vertinamas 500 mln. JAV dolerių) kompanija atsisakė.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai (1)