Vienarankis robotas įveikė samurajų kardų rungtynėse (Video)  (0)

Kompiuterizuotas mirtinų kovos menų tikslumas


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tūkstančius metų mirtiniausias dalykas su kardu buvo žmogus. Nuo tada žmonės iš esmės perėjo nuo kapojimo įrankių prie šautuvų ir sprogmenų, bet kardų menas tebėra išimtinai žmogaus sritis. Ar bent jau buvo, kol tyrėjai Japonijoje mojuoti kardais ėmė mokyti robotus.

Balandį Japonijos Nimiki laboratorija davė robotui putplasčio kardą, sparčias mechanines akis ir išmokė kautis su žmogumi. Gal roboto mokymas kaip kautis su žmogumi nėra geriausias pasirinkimas. Ar galima kaip nors kitaip pademonstruoti mašinos sugebėjimus valdyti aštrią geležtę, be treniravimosi su žmonėmis?

Yaskawa, tarptautinė kompanija iš Japonijos, besispecializuojanti servoįrangos ir motorų jai gamyboje, atsako teigiamai. Savo „Yaskawa Bushido Project” kompanija sujungė jėgas su Isao Machii, jaijutsu kardų kovos meistru. Šalimais, Machii ir Yaskawa Motoman MH24 robotinė ranka atliko penkias užduotis, iš pradžių skindamiesi kelią per žiedus, vaisius ir ankštis. Tada jie atliko tūkstantį kirčių į treniruočių taikinius. Paskutiniosios užduoties pabaigoje Machii atrodo išsekęs, tačiau bejausmis mašininis priešininkas lieka pasirengęs kaip visada. Gerai, kad jis negali vaikščioti.

Pažiūrėkite kardu mojuojantį robotą žemiau::


Kelsey D. Atherton
www.popsci.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(11)
(2)
Bendrinti

Komentarai (0)

Susijusios žymos: