Telefonas „pasidaryk pats″ – iš modulių sudarytas išmanusis „Fairphone 2″  (5)

Bendrovė „Fairphone“ pristatė išmanųjį telefoną „Fairphone 2“ su moduline konstrukcija, kuri labai supaprastina aparato priežiūrą, atnaujinimą ir remontą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-06-18 Telefonas „pasidaryk pats″ – iš modulių sudarytas išmanusis „Fairphone 2″  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Fairphone 2“ koncepcija panaši į „Google“ išmanųjį telefoną „Project Ara“. Šios idėjos tikslas yra sukurti mobiliuosius įrenginius su lengvai keičiamais funkcionaliais blokais – procesoriumi, ekranu, kamera, įvairiais jutikliais ir t.t. Telefono vartotojai, pasenus arba sugedus komponentams galėtų savarankiškai įdiegti naujus, be būtinybės keisti visą aparatą. „Fairphone 2“ turės įvairių versijų, tame tarpe ir padidinto atsparumo, korpusą, keičiamus akumuliatorių, pagrindinę plokštę su lustų rinkiniu, RAM ir „flash“ atminties moduliais, modemu, antenomis, judesio jutikliu ir energijos valdymo grandine. Jutiklinį ekraną saugos „Gorilla Glass 3“ stiklas.

Modulyje su ryšio įranga taip pat bus ausinių lizdas, priekinė kamera, atstumo ir šviesos jutikliai, mikrofonas su triukšmo slopinimu bei LED indikatorius. Pagrindinė kamera montuojama atskirai. Garsiakalbio blokas turės mikrofoną, vibracijos varikliuką ir USB jungtį. Komponentų sumontavimui ir pakeitimui pakaks turėti standartinį atsuktuvą.

Pagrindinės konfigūracijos išmaniojo telefono versija naudos „Qualcomm Snapdragon 801“ procesorių, 5 colių Full HD ekraną, 2 GB RAM ir 32 GB vidinės atminties, 8 MPx kamerą, palaikys LTE, Wi-Fi, Bluetooth ir GPS. Bus galimybė įdėti dvi SIM korteles. Baterijos talpa – 2420 mAh. Operacinė sistema – „Android 5.1“.

„Fairphone 2“ planuojama pradėti pardavinėti rudenį už 525 € kainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(17)
(7)
(10)

Komentarai (5)