Galite užmiršti televizoriaus pultelius: BBC kuria minties galia paremtą technologiją (Video)  (0)

BBC ketina kardinaliai pakeisti televizijos žiūrėjimo įpročius. Anot jos atstovų, greitai televizoriaus pulteliai, „reikalaujantys fizinių pastangų perjungti kanalus“, taps visiškai nereikalingi. Kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašo „Independent“, BBC kuria pažangią technologiją, kuri leis žmonėms pasirinkti, ką jie nori matyti televizoriuje, savo minties galia. Detalizuojant, žmonės galės savo mintimis perjungti televizijos kanalus.

Tokia technologija iškart sukėlė dvejopų minčių. Daugumai televizijos žiūrovų, kurie „guli kaip bulvės“, tai dar viena puiki galimybė mažiau eikvoti savo energijos. Tuo metu turintiems fizinę negalią ar ypač senyvo amžiaus žmonėms tai priemonė palengvinti savo gyvenimą.

Kaip rašoma straipsnyje, jau yra sukurtas programinės įrangos eksperimentinis prototipas, išbandomas su transliuotoju „iPlayer“. Šią technologiją jau spėjo išbandyti BBC personalas: žmonės galėjo pasirinkti televizijos programas tiesiog susikoncentruodami ties savo mintimis ir nuspręsdami, ką jie tuo metu nori matyti ekrane.

„Mind Control TV“ prototipas yra susietas su smegenų veiklos signalais, kuriuos aptinka ir analizuoja specialūs sensoriai. Pati televizija gali būti valdoma per smegenų koncentraciją ar atsipalaidavimą, priklausomai nuo žmogaus pasirinkimų.

Pasak Cyruso Saihano, BBC Skaitmeninio skyriaus atstovo, ši technologija iš tikrųjų veikia, tačiau vienintelė kylanti problema yra ta, kad savo minčių pagalba pasirinkti televizijos kanalus vieniems sekasi lengviau, kitiems tai sukelia šiek tiek nepatogumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (0)