Be konkurentų: Japonija statys brangiausią stadioną pasaulyje (Video)  (1)

Vasaros olimpinės žaidynės Tokijuje 2020-aisiais taps brangiausiomis pasaulyje: vien statybos atsieis 2,02 mlrd. JAV dolerių. Iki šiol rekordas priklausė Londono „Wembley“ stadionui, kurį pastatyti kainavo 1,25 mlrd. JAV dolerių. Nacionalinis stadionas Japonijoje bus 62 proc. brangesnis


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jame vyks Olimpinių žaidynių atidarymas ir uždarymas, olimpinis futbolo turnyras ir 2019 metų pasaulio regbio čempionatas. Zahos Hadid sumanytą areną su judančiu stogu ketinama pastatyti 2019 m. vietoje stadiono, kuriame vyko 1964 m. Olimpinės žaidynės. Buvo sumanytas ir kitas, pigesnis, stadiono variantas, turėjęs kainuoti 1,41 mlrd. JAV dolerių. Konstrukciją ketinta atpiginti atsisakius dviejų virš stogo iškilusių arkų. Tačiau Japonijos sporto ministras pareiškė, jog stadionas bus toks, kaip atrodė pirminiame Z.Hadid projekte.

Naujasis stadionas bus 290 tūkst. kv. metrų ploto, jame tilps 80 tūkst. žiūrovų. Kaip vienas būdų atpiginti statybas, buvo svarstoma nuolatinių žiūrovų vietų skaičių sumažinti iki 65 tūkst., o judančio stogo konstrukciją įrengti jau po Olimpiados.

Nieko nebekeisti stadiono projekte vyriausybė nutarė nenorėdama trikdyti darbų pradžios – kad, kaip ir buvo numatyta, stadionas imtų kilti šių metų spalį, rašo rbc.ru.

Z.Hadid projektas nebuvo sutiktas itin palankiai – kritikos sulaukta ir iš visuomenės, ir iš kai kurių architektų. Kad stadiono projektas kainų mažiau, siūlyta ne statyti naują objektą, o modernizuoti jau stovintį olimpinį stadioną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai (1)