To dar namatėte - bažnyčia iš gyvų medžių (Video)  (0)

Naujojoje Zelandijoje norintieji gali tuoktis ar tiesiog pasimelsti magiškoje bažnyčioje, kuri pastatyta iš augančių gyvų medžių. Jos autorius Barry Coxas sako, kad sukūrė šį stebuklą, nes… jam patinka medžiai ir bažnyčios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Vieną dieną išėjau pro savo namo galines duris ir pagalvojau: čia reikėtų bažnyčios. Taip viskas ir prasidėjo“, – Naujosios Zelandijos portalui „Stuff“ pasakojo šio stebuklo kūrėjas. „Išvaliau teritoriją 2011 m. balandį ir pagal piešinius, kuriuos surinkau daugybę metų tyrinėjęs bažnyčių konstrukciją, pagaminau metalinį karkasą. Siekiau, kad stogas ir sienos būtų iš esmės skirtingi. Kaip mūrinės bažnyčios. Tai pabrėžia proporcijas.“ Bažnyčią Vaikato regione B.Coxas pastatė iš penkių rūšių medžių, kuriuos visus su visomis šaknimis perkėlė į numatytas vietas specialiai tam skirta mašina.

Statybos truko beveik ketverius metus. Bažnyčia atidaryta 2015 m. sausį, joje įrengti suoliukai talpina 100 žmonių ir norintieji gali čia tuoktis, organizuoti renginius ir tiesiog pažioplinėti ar pasimelsti.

Pasimelsti galima ir už žmogaus rankas, kurios sugeba kurti stebuklus nenaikindamos gamtos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(9)
(13)

Komentarai (0)