Visiškai naujas požiūris į kelių infrastruktūrą: vietoje asfalto - plastikas  (13)

Kai kurie mokslininkai yra įsitikinę, jog mes gyvename naujoje epochoje, kuri pasižymi drastiškais pokyčiais Žemėje, nulemtais kasybos, kelių tiesimo ir kitų darbų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Todėl inžinieriai ieško vis naujų bei inovatyvių sprendimo būdų, kurie leistų pagreitinti daugumos darbų procesą. Štai vienos kompanijos inžinieriai pradėjo plėtoti plastikinių kelių idėją. Tokio pobūdžio keliai gali būti nutiesiami ir pašalinami per itin trumpą laiką. Viena iš šia idėja labiausiai susidomėjusių kompanijų yra Olandijoje įsikūrusi „VolerWessels“. Ji pradėjo bendradarbiauti su Roterdamo miestu ir tikisi artimiausiu metu nutiesti vieną bandomąją „plastikinės gatvės laboratoriją“. Pagrindinė projekto idėja yra perdirbti iš vandenynų surinktas plastiko šiukšles ir jas panaudoti specialių plastiko plokščių gamybai. Kaip pažymi „The Guardian“, surenkami plastiko keliai gali padėti sumažinti didžiulę asfalto kelių tiesimo keliamą taršą.

Patys plastiko keliai būtų tuščiaviduriai. Tokia konstrukcija leistų darbuotojams plastiko kelių vidinėje dalyje tiesti miestui reikalingas komunikacijas (vandentiekio vamzdžius, elektros laidus ir kt.). Ši idėja yra ypač patraukli, kadangi, norint tiesti komunikacijas, nereikia ardyti viršutinio kelio sluoksnio.

Kol kas plastikinių kelių idėja yra ankstyvoje stadijoje, tačiau neabejojama, jog greitai pavyks pasiekti apčiuopiamų rezultatų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(108)
(4)
(104)

Komentarai (13)