Publikuotas pirmasis vaizdo įrašas iš malaizietiškojo Boeingo kritimo vietos (Video)  (4)

Australijos News Corp paskelbė vaizdo įrašą iš Malaizijos oro linijų lėktuvo Boeing-777 katastrofos, pernai įvykusios Ukrainos rytuose, vietos, kuriame matosi, kaip „Donecko liaudies respublikos separatistai“ apžiūri po lauką išmėtytus daiktus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-07-17 Publikuotas pirmasis vaizdo įrašas iš malaizietiškojo Boeingo kritimo vietos (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmavo vienas iš separatistų, vadovavusių pirmiesiems darbams sudužimo vietoje. Apžiūrėdami nuolaužas, separatistai supranta, kad čia civilinis lėktuvas, ir po to imasi apžiūrėti daiktus ir nuolaužas, apieškodami juodųjų dėžių.

„Malaizija. Užsieniečiai“, – pirmas balsas už kadro (iš visko sprendžiant, įrašo autorius). „O kas jiems koridorių davė?“ – klausia jo pašnekovas. „Sako, kad Suchojus numušė civilinį lėktuvą, o mūsiškiai numušė naikintuvą“, – tęsia vadovas. „Bet kur Suchojus?“ – klausia jo bendras. „Štai jis… tai keleivinis lėktuvas“.

Vėliau vienas iš vyrų atidaro kažkieno kuprinę, išmeta ant žemė daiktus. Tuo pat metu įrašo autorius kamera parodo stiuardesės pažymėjimą; informacija apie savininką išplaukusi, tačiau matosi raidės KLIA, „Tarptautinis Kvala Lumpūro oro uostas“.

„Lėktuvus numušėm, aš kritimo vietoje. Lėktuvus numušėm“, –girdisi įrašo viduryje. Iš pradžių separatistai svarsto, ar nėra kur netoliese „dar vieno lėktuvo“, ką News Corp aiškina tuo, kad aplinkui daug įvairiausių nuolaužų – MH17 reisu buvo vežamas sraigtasparnių važiuoklės ir sraigtų dalys bei kitos aviacinės atsarginės dalys.

„Net ****** papūga skrido. Čia paukščiai visur, štai vienas, ten kitas. Iš kur? Štai dar vienas!“ –News Corp iššifravo pokalbį vaizdo įraše. Pateiktoje ištraukoje kamera rodo geltonos ir mėlynos spalvos papūgą žolėje.

News Corp, duomenimis, po sudužimo „Donecko liaudies respublikos“ separatistai instruktavo vietinius gyventojus apie pokalbius su tyrėjais. Būtent, jiems liepė sakyti, kad matė danguje neatpažintą naikintuvą.

(13)
(2)
(11)

Komentarai (4)