„Microsoft“ paskelbė apie didžiausią nuostolį per visą kompanijos istoriją  (6)

„Microsoft“ pranešė apie didžiausią kompanijos istorijoje ketvirtinį nuostolį, kuriam įtaką padarė sprendimas nurašyti 7,5 mlrd. USD investicijų į „Nokia“, skelbia vz.lt.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-07-25 „Microsoft“ paskelbė apie didžiausią nuostolį per visą kompanijos istoriją  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paskutinį „Microsoft“ finansinių metų ketvirtį, pasibaigusį birželio 30-ąją, kompanija fiksavo 3,2 mlrd. USD grynąjį nuostolį. Pardavimo pajamos, palyginti su ankstesniais trim mėnesiais, krito 5,1%, iki 22,2 mlrd. USD.

Atmetus „Nokia“ investicijų nurašymą bei išlaidas, susijusias su darbuotojų atleidimu, pelnas akcijai siekė 0,62 USD. Analitikai spėjo, kad pajamos sieks 22 mlrd. USD, o pelnas akcijai – 0,58 USD, rodo „Bloomberg“ surinkti duomenys.

Įskaitant „Nokia“ nurašymą ir išmokas darbuotojams, nuostolis akcijai buvo 0,4 USD, pajamos – 8,4 mlrd. USD.

Liepos mėnesio viduryje Satya Nadella, „Microsoft“ generalinis direktorius, užvertė dar vieną, ankstesnės valdžios parašytą, istorijos puslapį – kaip ir prognozuota, JAV milžinė paskelbė nurašanti beveik visą „Nokia“ įsigijimo vertę – 7,6 mlrd. USD.

Be to, be pernai paskelbtų 18 000 etatų, „Microsoft“ papildomai naikins dar 7 800. Beveik visi naujai atleidžiami darbuotojai, kaip ir tie, apie kuriuos paskelbta pernai, susiję su telefonų verslu. Kartu su „Nokia“ mobiliųjų įrenginių padaliniu į „Microsoft“ atėjo ir beveik 25 000 naujų darbuotojų. Atleidžiama 25 800.

Už „Nokia“ mobiliųjų įrenginių padalinį, kurio įsigijimas baigtas pernai, „Microsoft“ iš viso sumokėjo 9,5 mlrd. USD, bet „Nokia“ atėjo su maždaug 1,5 mlrd. USD disponuojamų lėšų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(8)
(13)

Komentarai (6)