Programišių karai pereis į naują lygį: kuriamas dronas, galintis užkrėsti kompiuterius  (9)

Dangus gali tapti naujuoju programišių kovos lauku. Orlaivius gaminančios kompanijos „Boeing“ dukterinė įmonė, kurianti bepilotes skraidykles, šiuo metu dirba ties šnipinėjimo įrangą gabenančio drono projektu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekte dalyvauja „Boeing“ priklausanti „Insitu“ kompanija bei šnipinėjimo ir sekimo įrangą kurianti Italijos „Hacking Team“ kompanija.

Regis, „Hacking Team“ neseniai pati patyrė „hakerių“ ataką ir būtent todėl į viešumą iškilo naujojo „Boeing“ šnipinėjimo drono kūrimo detalės.

Nutekintuose šio projekto planuose teigiama, jog norima „sukurti būdą, kaip drono pagalba užkrėsti kompiuterius. Vienam iš inžinierių pavesta sukurti miniatiūrinį infekavimo įrenginį, kuris būtų patvarus, bei kurį būtu galima pristatinėti dronais.“

Jeigu inžinieriams pavyktų įgyvendinti savo tikslus, jų sukurtas dronas galėtų į reikiamą vietą pristatyti šnipinėjimo įrangą, kuri prisijungusi prie WI-FI tinklų galėtų įsilaužti į šalia esančių žmonių kompiuterius, telefonus bei kitą elektroninę įrangą.

Nutekintieji planai vis dar yra ankstyvoje gamybos stadijoje ir neaišku, ar būsimasis šnipinėjimo dronas jau turi savo būsimus pirkėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(18)
(6)
(12)

Komentarai (9)