Windows 10 problemos: greitas baterijos išsekimas ir „nežinomoji“ GTX 980 Ti  (0)

Kompanija Intel pranešė, kad kartu su Microsoft bandoma ištaisyti klaidą, rastą operacinėje sistemoje Windows 10.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaida nešiojamų kompiuterių baterijas išsekina apie 10% greičiau, nei sistemose su Windows 8.

Microsoft taip pat išleido atnaujintas Intel HD Graphics tvarkykles, skirtas jos planšetiniams kompiuteriams Surface, o kartu firminę programinę įrangą (firmware), kurios kai kuriems vartotojams taip ir nepavyko įdiegti, todėl laukiama dar vieno atnaujinimo.

Gamintojai praneša, kad didelę įtaką baterijos eikvojimui daro asmeninis balso asistentas Cortana, kuris nuolat laukia vartotojo komandų. Šis procesas ramybės būsenoje naudoja 1 Mb atminties ir neapkrauna procesoriaus, tuo tarpu balso komandos procesoriaus Core i5 apkrovimą keletui sekundžių padidina iki 6% (naudotas kompiuteris HP Spectre x260).

Bandydama išpopuliarinti Windows 10, kompanija Microsoft daug tikisi iš žaidėjų ir žaidimų, kurie palaiko DirectX 12, taip pat integracijos su Xbox One. Tačiau šiuo metu žaidėjai su vaizdo plokštėmis GeForce GTX 980 Ti susidūrė su problema – šios grafikos neatpažįsta programėlė „Get Windows 10“, o tai neleidžia rezervuoti naujos operacinės sistemos.

Žinoma, pati vaizdo plokštė be vargo atpažįstama Windows 10, o jos palaikymas atsirado dar prieš mėnesį išleistose GeForce 353.30 tvarkyklėse. Be to, ji palaiko DirectX 12 aparatiniame lygmenyje. Tikėtina, kad Microsoft reikėtų atnaujinti savo programėlių duomenų bazę.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(29)
(2)
(27)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: