Šviečiančio vandens šokis: neįtikėtini banglentininkų triukai naktyje (Video)  (0)

Šiuos nuostabius kadrus užfiksavo bepilotis orlaivis Ispanijos šiaurinėje dalyje povandeninėmis ir įprastomis vaizdo fiksavimo kameromis. Keturi banglentininkai, vienas iš jų – Europos čempionas, skrodė bangas ir atliko stulbinančius triukus jau po saulėlydžio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mėgautis banglenčių sporto naktį galimybę suteikė ispanų bendrovė „Wavegarden“. Šios įmonės specialistai sugalvojo apšvietimo sistemą iš 18 įvairių spalvų prožektorių. Paprastai tokie prožektoriai naudojami fontanuose ir baseinuose.

Banglenčių sportas tamsoje nėra naujiena. Anksčiau būdavo rengiamos varžybos tamsoje, tačiau tam reikėjo apšviesti vandenyną lyg tai būtų stadionas, pasitelkus antžemines lempas ir prožektorius. Toks apšvietimas brangus, didelį plotą tokiu būdu apšviesti sudėtinga, nors tai būtina, kad būtų įmanoma pamatyti artėjančias bangas.

Šios koncepcijos naujumas – tiesiai iš vandens sklindanti šviesa, suteikianti galimybę matyti, kaip formuojasi banga. Be to, apšviečiamas visas bangos ilgis.

Šviesos spindulio spalva ir intensyvumas kontroliuojami specialia kompiuterine programa. Šios technologijos išradėjai garantuoja, kad jų klientai įsigis ne gražų žaisliuką, o galimybę užsiimti banglenčių sportu 24 valandas per parą, 7 dienas per savaitę, o juk tikriesiems šios sporto šakos fanams daugiau nieko ir nereikia.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (0)