Trys meistrai atskleidė, kokios buitinės technikos jie nepirktų  (34)

Noriu įsigyti naują šaldytuvą, skalbyklę, viryklę ir indaplovę. Kas gali geriausiai patarti – kaimynas, gamintojas, o gal patikėti reklama žurnaluose? Šį klausimą uždavėme patyrusiems buitinės technikos meistrams. Vyrams, kurie šiuos prietaisus taiso po keliolika metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šaldytuvai

Šiuo metu šaldytuvus ir šaldymo kameras gamina maždaug trisdešimt stambių gamintojų ir kiekvienas jų turi savo pirkėją.

„Bet nepulkite pirkti paties brangiausio šaldytuvo, geriau ieškokite geriausio tarp vidutinės kainos.

Aš pats rinkčiausi „Samsung“, „Sharp“ arba „Electrolux“, o nepatarčiau pirkti „Whirlpool“, „Beko“, „Atlant“, – sakė šaldytuvus dvidešimt metų taisantis vilnietis Andrejus.

Pasak jo, šaldytuvų madą diktuojantys bei daug naujovių ir išradimų turintys vokiški „Liebherr“ šaldytuvai kainuoja daug, bet yra gana komplikuoti, jau po 5–6 metų norėsite jų atsikratyti.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį perkant šaldytuvą?

Andrejaus teigimu, galima kalbėti apie kiekvieną šaldytuvo dalį, nes kai kurios iš pažiūros smulkmenos gali būti reikšmingos:

„Pavyzdžiui, reikėtų atidžiai apžiūrėti šaldiklio stalčius – iš kokio plastiko jie yra pagaminti. Jis neturėtų būti trapus, plonas, o tvirtas ir minkštas. Labai nepatvarios „Gorenje“ šaldytuvų lentynos, jos greitai sulūžta.“

Visada geriau iš stiklo pagamintos šaldytuvo lentynos, nes jos yra higieniškesnės, lengviau valosi.

Jei šaldytuvas yra kartu su šaldikliu, praktiškiau rinktis turintį du savarankiškai veikiančius variklius: atskirai šaldytuvui ir šaldikliui.

„Idealus variantas virtuvėje pastatyti tik šaldytuvą, o šaldiklis stovėtų kur nors garaže ar tamsiame kambaryje“, – sakė pašnekovas. Beje, šaldytuvui geriau, jei jis nėra integruotas į baldus.

Skalbyklės

Skalbykles remontuojantis Zbignevas pabrėžė, kad renkantis šią namų pagalbininkę labai svarbu žinoti, kur teks kreiptis jai sugedus – kad būtų gamintojo atstovai, kad būtų iš kur detalių paimti.

Šiandien Lietuvoje gerą priežiūrą suteikia „Whirlpool“, „Electrolux“ grupės (AEG, „Zanussi“), „Gorenje“, „Blomberg“ bei „Beko“ skalbyklių garantiniai servisai.

„Visos skalbyklės genda, negaliu patarti, kurio gamintojo jos yra geriausios ir patikimiausios. Juk dabar kiekvienas gamintojas siūlo po dvidešimt ar net daugiau skirtingų skalbyklių modelių.

Tokių, kokios buvo prieš dešimtmetį, – jau nėra.

Tada tas pats modelis buvo pardavinėjamas kelerius metus ir gamintojas jį nuolat patobulindavo, taisydavo pastebėtus trūkumus, o dabar nauji skalbyklių modeliai išleidžiami kas pusmetį. Jie ne tokie patvarūs.

Pavyzdžiui, šiuo metu kai kurių skalbyklių – „Ardo“, „Indesit“, „Whirlpool“ net bakai yra suklijuoti ir yra neardomi“, – sakė Zbignevas.

Jei parduotuvėje nusižiūrėjote kokią nors skalbyklę, būtinai išsimatuokite jos dydį – kad tilptų įnešti pro duris. Taip pat nepatingėkite ir paskambinkite į garantinį servisą bei paklauskite ten dirbančių meistrų, ar geras jūsų pasirinktos skalbyklės modelis, ar dėl jo nesulaukiama daug skundų, ar dažnai tenka jį remontuoti.

„Kai kurie pardavėjai už papildomą mokestį suteikia skalbyklei papildomą garantiją.

Verta ja pasinaudoti, tada mažiausiai trejus metus bus ramu dėl pirkinio“, – patarė meistras.

Viryklės, kaitlentės, orkaitės

Dujines virykles, kaitlentes ir orkaites remontuojantis Viktoras patikino, kad ir jam pačiam dabar būtų sunku išsirinkti geriausią šią buitinę techniką iš rinkoje siūlomų.

„Čia jau kaip loterijoje: arba pasiseka, arba ne.

Telieka pasitikėti pardavėju, kuris tikrai ką nors pasiūlys pagal jūsų pageidavimus.

Nereikia pamiršti, kad apskritai dabar visa buitinė technika yra sukurta dirbti tik kokiems penkeriems metams.

Labai dažnai visi gedimai išlenda iškart, kai pasibaigia garantinis laikas“, – sakė Viktoras.

Indaplovės

Indaplovių remontą atliekantis Vladislavas patarė pigių indaplovių nepirkti.

Šiam pirkiniui reikėtų skirti ne mažiau kaip 450–580 eurų ir žiūrėti, kad gaminys nebūtų atkeliavęs iš turkų, lenkų ar kinų gamyklos.

„Ieškokite Italijoje ar Ispanijoje pagamintos indaplovės“, – patarė meistras.

Jis rekomenduoja „Siemens“, „Bosch“, „Electrolux“ arba AEG.

Vladislavo teigimu, visada geriau turėti didesnę nei mažą indaplovę, nes vandens sunaudojimo skirtumas nedidelis, o išplaunamų indų skaičius kur kas didesnis.

Gera indaplovė ta, kuri dirba ekonominiu režimu, be įprastų programų, turi ir trumpą plovimo programą, o jos pasiekiama aukščiausia vandens temperatūra yra 70 laipsnių.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Daiva Zimblienė
(296)
(103)
(193)

Komentarai (34)