Dievo režimas: kaip gauti prieigą prie visų „Windows 10“ nustatymų?  (11)

„Windows 10“ operacinėje sistemoje, jūs galite padaryti daugiau nei manote – yra būdas patekti į „slaptą“ meniu ir savo reikmėms pritaikyti kiekvieną smulkmeną. Sistemoje galima pakeisti tokius svarbius dalykus, kad ši procedūra buvo pavadinta „Dievo režimu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kam to reikia?

Keisti „Windows“ nustatymus galima keliais būdais. Istoriškai geriausiu laikomas būdas, kai vartotojas bet kur paspaudžia dešinįjį pelės mygtuką ir kartais pataiko į norimą meniu.

Ryžtingesniems vartotojams „Windows“ turi „Valdymo skydą“ – tokį patogų, kad knygynai užversti „Microsoft“ operacinių sistemų nustatymo instrukcijomis. Galiausiai, šiuolaikinis „Windows“ konfigūravimo būdas yra paieška, kurioje vartotojas įveda norimo pakeisti sistemos parametro pavadinimą.

Tačiau norint ką nors pakeisti, reikia tiksliai žinoti, kaip šis terminas yra tinkamai vadinamas kompiuteryje. Tiems, kurie nori sau pritaikyti kiekvieną „Windows“ detalę kartą ir visiems laikams, yra sukurtas „Dievo režimas“.

Kaip įjungti „Dievo režimą“?

Patekimas į paslėptus „Windows“ parametrus juokingai paprastas.

Procedūra yra tokia:

Darbalaukyje sukuriame naują aplanką pavadinimu „GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}“ (be kabučių). Tekstas, parašytas iki taško (mūsų atveju – GodMode) gali būti bet koks.

Jei parašėte teisingai, ant darbalaukio atsiras tokia pat piktograma kaip „Control Panel“. Paspauskite ją du kartus ir pamatysite 270 funkcijų, kurias galėsite pakeisti.

Prieš „Windows“ funkcijų pasikeitimą, jei nežinote už ką ji atsakinga, paieškokite informacijos internete – kompiuterio nereikėtų konfigūruoti aklai. Turėdami bent šiek tiek patirties galite sukonfigūruoti „Windows“ pagal savo poreikius ir darbą kompiuteriu padaryti patogesniu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(154)
(12)
(142)

Komentarai (11)