JAV įsiutusi ne juokais: ruošiamos sankcijos Kinijai  (3)

Laikraštis „The Washington Post“ paskelbė apie Baracko Obamos administracijos ruošiamą sankcijų paketą prieš Kinijos fizinius ir juridinius asmenis. Šių veiksmų bus imamasi dėl serijos programišių atakų prieš JAV valstybines įstaigas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-01 JAV įsiutusi ne juokais: ruošiamos sankcijos Kinijai  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baracko Obamos administracija kuria ekonominių sankcijų paketą tiems asmenims ir juridiniams asmenims, kurie, anot Baltųjų Rūmų, yra susiję su programišių išpuoliu siekiant pagrobti prekybos paslaptis.

Valdžia dar neapsisprendė, ar teks taikyti sankcijas, tačiau galutinis sprendimas bus priimtas per artimiausias kelias savaites, pažymėjo leidinio pašnekovai.

Baltųjų Rūmų atstovai atsisakė komentuoti šią žinią. Tačiau aukštas pareigas administracijoje užimantis valdininkas pareiškė, kad tokiu būdu Vašingtonas „duos signalą Pekinui, kad administracija yra pasirengusi atsakui į ekonominį šnipinėjimą, o taip pat privačiam sektoriui (JAV), kad administracija yra jų pusėje“.

Birželio pradžioje JAV administracijos personalo valdyba pranešė, kad programišiai galėjo pagrobti 21,5 mln. amerikiečių valstybės tarnautojų ir kitų gyventojų asmeninių duomenų. Pranešime taip pat buvo pažymėta, kad kalbama apie du atskirus, tačiau tarpusavyje susijusius asmeninių duomenų vagystės atvejus. Dėl šių vagysčių JAV saugumas įtaria Kinijos programišius.

Dar rugpjūčio pradžioje „The New York Times“ rašė, kad JAV prezidento administracija ruošiasi „atkeršyti Kinijai“. Anot laikraščio, šalies valdžia priėjo išvados, kad puolimo mastai buvo tokie milžiniški, todėl įprasta kovos su šnipinėjimu praktika šiuo atveju negali būti taikoma.

Leidinio teigimu, JAV specialistai ir kariškiai svarsto įvairius atsako variantus, tačiau baiminamasi, kad itin griežtas atsakas gali išprovokuoti kibernetinį karą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(34)
(5)
(29)

Komentarai (3)