Niūriausias pasaulio filmas: nepatikėsite, kiek bombų sprogo (Video)  (1)

Kartais kūrybingas menininkas gali pasakyti daugiau nei istorijos vadovėliai. Taip ir nutiko su šiuo provokuojančiu filmu, kuriame ant pasaulio žemėlapio pavaizduoti visi 2153 branduolinės bombos bandymai, vykdyti nuo 1945 m.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-09 Niūriausias pasaulio filmas: nepatikėsite, kiek bombų sprogo (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Filmuką sukūrė elektroninės muzikos ir vaizdo meno kūrėjų grupė „Orbital Mechanics“. Taip šis trejetukas norėjo paminėti 70-tąsias „Trinity“ bandymo metines, kai amerikiečiai pirmą kartą išbandė branduolinę bombą 1945 m., ir tais pačiais metais ją panaudojo prieš Japoniją Hirošimos ir Nagasakio miestuose.

Animacijoje pavaizduota atominio sprogimo bandymo data, jo vardas, šalis, svoris ir vieta. Bombos, sprogdintos ant žemės paviršiaus, atmosferoje, yra pavaizduotos raudonai, požeminiai bandymai pažymėti geltonai, povandeniniai – mėlynai.

Tai – ne pirmasis bandymas sukurti tokį filmuką. Anksčiau tokį pristatė japonas Isao Hashimoto. Jame suregistruoti atominių bombų sprogimai nuo 1945 iki 1998 m.

Siūlome dar kartą pasižiūrėti galbūt jau matytą  japono interaktyvųjį žemėlapį apie visus Žemėje įvykdytus banduolinius sprogimus.

Vaizdo siužetas


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(22)
(1)
(21)

Komentarai (1)