„Samsung“ pristatė pirmąjį įrenginį, kuris priverčia patikėti išmaniųjų laikrodžių ateitimi  (1)

„Samsung“ technologijų parodoje IFA 2015 parodė dar vieną išmanų laikrodį, kuris labai skiriasi nuo bendrovės anksčiau gamintų analogiškų produktų. Dailiai ant rankos atrodantis „Gear S2“ yra labai patogiai valdomas ir bent akimirkai mane privertė patikėti, kad išmanieji laikrodžiai turi ateitį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į didžiulį „Samsung“ stendą Berlyne ėjau žiūrėti visai ne „Gear S2“, o telefono „Samsung Galaxy Note 5“, kurio, kaip žada korėjiečiai, Europoje nesulauksime. Tačiau „Gear S2“ sudomino kur kas labiau. Jei prisiminsime ankstesnius išmanius „Samsung“ kurtus laikrodžius, vargu ar apskritai jiems tiks toks pavadinimas – tai nepatogūs, dideli, prie kasdienių drabužių visai netinkantys įrenginiai, kuriais reikėjo rūpintis kasdien, kad neišsikrautų. Naujasis „Gear S2“ yra kur kas mažesnis, patogesnis, primena klasikinį ir, anot „Samsung“, gali būti įkraunamas kas dvi ar net tris dienas. Tiesa, kitos įmonės, kaip „Motorolla“ su „Moto X“, LG su „LG Watch Urbane“ ar „Apple“ su „Apple Watch“ jau anksčiau sukūrė dailius išmanius laikrodžius, tačiau nė viename iš jų nemačiau tokio patogaus laikrodžio valdymo mechanizmo. „Samsung Gear S2“ valdomas laikrodžio grioveliu jį sukiojant. Mechaniniuose laikrodžiuose šis metodas valdymui naudojamas jau seniai, tačiau išmaniuose jo matyti dar neteko. Valdymas grioveliu leidžia norimą aplikaciją pasiekti žymiai greičiau ir patogiau nei braukiant laikrodžio ekraną arba, pavyzdžiui, sukiojant laikrodžio ratuką. „Gear S2“ yra kiek mažesnis nei „Moto X“, turi gana nedidelį 1,2 colio įstrižainės raiškų OLED ekraną, kurį nuo įbrėžimų saugo „Gorilla Glass“ stiklas. Greičiausiai dėl gana kompaktiško dydžio „Samsung Gear S2“ yra toks mielas akiai ir patogiai valdomas. Laikrodis veikia su „Samsung“ gaminta „Tizen“ operacine sistema, kuri korėjiečiams leido optimizuoti energijos sunaudojimą ir prailginti baterijos veikimo laiką. „Samsung“ teigia, „Gear S2“ pakaks dviems arba trims dienoms naudojimo. O tai reiškia, kad kur nors išvykus savaitgaliui bus galima negalvoti apie laidus.

Tiesa, yra vienas didelis „Tizen“ operacinės sistemos trūkumas – aplikacijų kūrėjai jas mieliau kuria „Apple Watch“ arba su „Android Wear“ veikiantiems gaminiams, nes tokių yra kur kas daugiau.

„Gear S2“ rasime širdies pulso matuoklį, žingsniamatį, barometrą, giroskopą. Jis bus suderinamas ne tik su „Samsung“, o beveik su visais „Android“ išmaniaisiais telefonais. „Gear S2“ aprūpintas dviejų branduolių 1GHz procesoriumi, turi 512 RAM ir 4 GB vidinės atminties.

Iš viso bus išleistos dvi laikrodžio versijos – viena su 3G ir didesne 300 mAh baterija, kita – be 3G ir 250 mAh. Į abi versijas galima įdėti Sim kortelę ir skambinti be telefono. „Gear S2“ nuo dulkių ir vandens apsaugotas IP 68 technologija.

Tiksli laikrodžių kaina neįvardijama, tačiau, „Samsung“ konsultantai parodoje mane patikino, kad, priklausomai nuo laikrodžio versijos, jo kaina galės siekti 300 – 500 eurų. „Gear S2“ pasirodymo rinkose laukiama rudenį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(21)
(3)
(18)

Komentarai (1)