JAV bepiločiai lėktuvai Jamene jau pralenkė ir „al Qaeda“ teroristus  (1)

Jungtinių Tautų parengta ataskaita skelbia, kad JAV bepiločių lėktuvų atakos Jemene, nepasiekusios numatytų taikinių, nusinešė daugiau civilių gyvybių nei „al Qaeda“ teroristų grupuotės išpuoliai, rašo news.vice.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jungtinių Tautų turimi duomenys rodo, kad mažiausiai keturiasdešimt civilių, tarp kurių ir vienas vaikas, žuvo per dronų (bepiločių lėktuvų) atakas Al-Baidoje, Al-Javfe, Maribe ir Šabvahe“, – teigiama ataskaitoje.

Tiriamosios žurnalistikos specialisto Chriso Woodso teigimu, JAV bepiločių lėktuvų atakos Jemene išsiskiria mažesniu saugiklių skaičiumi.

„Civiliams kyla didesnis pavojus, nes skelbiama, kad taikiniai yra tiesioginis pavojus JAV saugumui ir jie yra tiesiog naikinami. Dažnai pasekmės būna tragiškos“, – teigė žurnalistas, pridurdamas, kad Pakistane ar Somalyje elgiamasi atsakingiau.

Jungtinių Tautų ataskaitoje teigiama, kad hučiai sukilėliai ir buvusio Jemeno vadovo Ali Abdullah Saleho rėmėjai pražudė 508 civilius. Jemeno atstovai kaltina į kovinius veiksmus įsivėlusią Saudo Arabijos kariuomenę, stengiantis sunaikinti sukilusius hučius, tačiau ignoruojančius galimas derybas dėl taikos.

JAV remia Saudo Arabijos karinius veiksmus bei rengia bepiločių lėktuvų atakas prieš vietos teroristines grupuotes priklausančias menkstančiam „al Qaeda“ tinklui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(8)
(2)

Komentarai (1)