„Microsoft“ pristatė „Office 2016“: kokių naujovių galime tikėtis?  (1)

Antradienį „Microsoft“ pristatė naują „Office 2016“ paketą. Jame „Word“, „Excel“ ir kitų programų veikimas bus paremtos debesų kompiuterija ir orientuotos į komandinį darbą. Paketas veiks ne tik su „Windows“, bet ir su kitomis platformomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pagrindinis sprendimo akcentas yra komandinis darbas. Su senu „Office“ keliems žmonėms dirbti prie to paties dokumento buvo sudėtinga, o „Office 2016“ leis efektyviau bendradarbiauti ir realiu laiku matyti pakeitimus“, – sakė „Microsoft Lietuva“ generalinis direktorius Ainis Kavaliauskas.

„Office 2016“ siūlo atnaujintas „Word“, „PowerPoint“, „Excel“, „Outlook“, „OneNote“, „Project“, „Visio“ ir „Access“ programas.

A.Kavaliauskas pabrėžė, kad su nauju programų rinkiniu dirbti bus patogiau. Pavyzdžiui, „Office 2016“ bus paslauga „Continuum“, kuri leis darbą vykdyti nuo tos vietos, kur žmogus baigė ir jį tęsti visai prie kito kompiuterio.

„Word“, „PowerPoint“ ir „OneNote“ vartotojams bus galimybė lengviau redaguoti dokumentą per atstumą dirbant su kitu žmogumi. Vartotojas savo kompiuterio ekrane galės realiu laiku matyti pakeitimus, kuriuos daro kitas kolega. Jei kitas vartotojas padarys nepageidaujamų pakeitimų, bus galimybė sugrįžti ir pasirinkti pradinę dokumento versiją.

Funkcija „Tell Me“, kuri pakeis įprastą senesnėse versijose buvusią „savaržėlę“, leis greičiau surasti norimas dokumentų funkcijas žodžius įvedus į paieškos laukelį.

Smulkių, tačiau patogių patobulinimų turės „Microsoft Outlook“. Nuo šiol segant didesnės apimties laiškus nereiks siųsti viso dokumento – programa „One Drive“ saugykloje sukurs kopiją, taigi vartotojas galės siųsti tik nuorodą į saugykloje patalpintą bylą.

Pasak „Microsoft“ technologijų eksperto Šarūno Končiaus, „Outlook“ dabar bus panašesnis į socialinį tinklą. Pavyzdžiui, jame bus galima sukurti grupes ir laiškus priskirti tam tikriems adresatams.

Kalbėdamas apie „Excel“ atnaujinimus Š.Končius sakė, kad programa gebės greitai reaguoti į vartotojo kuriamą turinį ir siūlys geriausią variantą, kad duomenų analizė būtų greitesnė. O radus lentelę internete nebereiks jos perrašinėti ar kopijuoti ranka – „Excel“ ją galės atkurti ir sugrupuoti.

Į visas programas bus integruotas „Skype“. Kartu su „Office 2016“ programomis buvo pristatytas ir atnaujintas įrankis „Sway“, kuris leis naršyklėje greitai kurti prezentacijas. Jo naudojimui nebūtina turėti „Office“ prenumeratos.

„Microsoft Office“ licenciją galima įsigyti nuo antradienio, o turintys „Office 365“ paketą nuo šiandien gali gauti automatinius atnaujinimus. Viena licencija galios penkiems kompiuteriams ir penkiems mobiliems įrenginiams. Su viena licencija gali jungtis ir keli vartotojai, jei tik įrenginių skaičius neviršys penkių.

Pasak „Microsoft“ atstovų, tai gali būti paskutinė atskirai išleista „Office“ versija – o vėliau galbūt bus pereita prie prenumeratos modelio kaip ir su „Windows 10“, kuomet visi atnaujinimai bus siunčiami automatiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Paulius Grinkevičius
(29)
(1)
(28)

Komentarai (1)