Naujasis „Meizu Pro 5“ davė į kaulus ligšioliniam testų lyderiui „Samsung Galaxy S6“  (0)

Praėjusią savaitę pristatytas „Meizu Pro 5“ gavo tą patį lustą kaip ir „Samsung Galaxy S6“ – „Exynos 7420“. Tokiu atveju būtų logiška tikėtis, kad jų našumas bus panašus, tačiau, pasak gamintojo iš Kinijos, jų kūrinys demonstruoja daug geresnius rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastebimą „Meizu Pro 5“ pranašumą prieš „Samsung Galaxy S6“ planšetofono kūrėjai nustatė dviejose populiariose testavimo programose – AnTuTu ir Geekbench. Pirmuoju atveju kinų flagmano rezultatas buvo 77 768 taškai, antruoju – 5593 (multi-core režime). Atitinkami „Galaxy S6“ rezultatai buvo kuklesni – 68 944 ir 5058 taškai. „Pro 5“ geriau pasirodė ir temperatūros bandyme (apatinis grafikas), išlikęs 1-3 laipsniais vėsesniu. Jei „Meizu“ paskelbti duomenys yra teisingi, turėsime naują našumo testų karalių, nes AnTuTu reitingo viršūnėje dabar puikuojasi „Samsung Galaxy S6“.

„Meizu PRO 5“ korpusas yra pagamintas iš metalo, o visas priekinis skydelis padengtas apsauginiu 2.5 D stiklu su šiek tiek užlenktais kraštais. Po juo yra 5,7 colių Super AMOLED ekranas su 1920×1080 taškų rezoliucija. Apatiniame krašte rasite naują jungtį USB Type-C, kuri leidžia prijungti kabelį bet kuria puse.

„Meizu PRO 5“ gavo mechaninį mygtuką „Home“, kuris turi įmontuotą pirštų atspaudų skaitytuvą ir grįžimo į ankstesnį meniu funkciją. Pasak gamintojo, naujienos pirštų atspaudų jutiklis yra sparčiausias tarp visų bendrovės gaminių.

Naujojo kinų flagmano „širdimi“ tapo, naudojant 14 nm technologiją sukurtas, „Samsung Exynos 7420“ procesorius su grafikos greitintuvu „Mali T760 MP8“. Vidinės atminties yra 32 arba 64 GB ir ji atitinka UFS 2.0 standartą. RAM, priklausomai nuo modifikacijos, rasime 3 arba 4 GB. Taip pat verta paminėti ketvirtos kartos tinklų ir VoLTE palaikymą.

3050 mAh talpos baterija palaiko pagerintą greito įkrovimo funkciją mCharge 2.0, kuri per 30 minučių gali įkrauti įrenginį iki 65 proc. Pagrindinio fotoaparato raiška išliko tokia pat, kaip naujojo flagmano pirmtako „Meizu MX5“ – 21 megapikseliai, tačiau bendrovė padirbėjo prie veikimo optimizavimo ir tobulinimo. Išmanusis telefonas naudoja „Sony IMX230“ jutiklį, kuris gali padaryti nuotrauką vos per 0,7 sekundės. Be to, yra galimybė įrašyti 4K ir 120 kadrų per sekundę sulėtintus vaizdo įrašus. Priekinė kamera turi 5 megapikselių raišką ir blykstę.

Muzikos mėgėjai turėtų įvertinti naudojamą ES9018 garso lustą ir stiprintuvą OPA1612, kurie užtikrina Hi-Fi 2.0 palaikymą ir iki 123 dB dinaminį diapazoną. Dar viena gera žinia melomanams yra tai, kad išmanusis telefonas parduodamas su visiškai naujomis ausinėmis „Meizu EP-31“, kurios užtikrina žemų ir aukštų dažnių aukštos kokybės garsą. Ausinės specialiai optimizuotos darbui su „Meizu PRO 5“ ir firminiu grotuvu „Flyme Music“.

„Meizu PRO 5“ valdys „Android 5.1 Lollipop“ su nauja sąsajos versija „Flyme OS 5“, kurią galima parsisiųsti nuo rugsėjo 25 d. Naujoje sąsajoje perdirbtas kelių užduočių meniu, darbalaukyje pridėta naujų piktogramų, atnaujinta pranešimų juosta ir kai kurių programų išvaizda. Gamintojas tikina, kad lyginant su ankstesne programinės įrangos versija, energijos suvartojimo sumažinimas 11 proc.

„Meizu PRO 5“ Kinijoje bus parduodamas nuo spalio 12 d. Versija su 32 GB vidinės atminties ir 3 GB RAM kainuos maždaug 390 €, o už modelį su 64 GB kaupikliu ir 4 GB RAM teks atiduoti apie 431€. Tiesa, Europoje jo kaina bus didesnė dėl mokesčių ir logistikos. Tai daug ar mažai? Galite palyginti, kiek šiuo metu Lietuvoje kainuoja „Samsung Galaxy S6“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(10)
(2)
(8)

Komentarai (0)