Staigmena vairuotojams: keičiami žieminių padangų reikalavimai  (37)

Nors rytais jau spaudžia šalnos, planuojama, kad vairuotojai išvengs prievolės pasikeisti vasarines padangas dar beveik du mėnesius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Susisiekimo ministerija penktadienį pateikė Vyriausybei svarstyti Kelių eismo taisyklių pakeitimo projektą, kuriame siūloma vairuotojus įpareigoti žiemines padangas naudoti vos tris mėnesius per metus – nuo gruodžio 1 iki kovo 1 dienos.

Tiesa, iki pat gruodžio 1 dienos tikriausiai nelauks nė vienas, naudojantis automobilį kasdien, nes į siūlomą pakeitimą įtraukta su orais susijusi išimtis – jei kelias apsnigtas ar apledėjęs, vasarinėmis padangomis negalima važinėti ir lapkritį bei kovą.

Visas siūlomas KET pakeitimas skamba taip: „Nuo gruodžio 1 d. iki kovo 1 d. draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis. Nuo lapkričio 10 d. iki lapkričio 30 d. ir nuo kovo 2 d. iki kovo 31 d. draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones ir priekabas su vasarinėmis padangomis, jeigu važiuojamoji dalis yra apsnigta ar apledėjusi.“

Šis pakeitimas bus labai svarbus motociklininkams. Taip jie galės pasimėgauti dviratėmis transporto priemonėmis beveik du mėnesius ilgiau, jei tik laikysis geri orai.

Taip pat jis pravers žmonėms, kurie automobiliu žiemą apskritai nevažinėja ir tiems, kam reikia persivežti nedidelį krovinį su priekaba.

Tačiau šis pakeitimas būtų ir svarbus vairuotojų sąmoningumo testas, nes žmonės turėtų daugiau laiko savarankiškai apsispręsti, kada verta keistis padangas į žiemines dėl savo pačių saugumo.

Šis KET pakeitimas gali būti priimtas dar spalį ir įsigalioti prieš artėjantį šaltąjį sezoną.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Ilona Steponėnė
(84)
(10)
(74)

Komentarai (37)