Atskleista Kinijos karinė strategija: priešams smogs per kosmosą ir kibernetines atakas  (0)

Prieš keletą dienų buvo atskleista informacija apie Kinijos kosmoso ginklų programą, kuri buvo paviešinta Kongrese. Išnagrinėjus ataskaitą, daugeliui ekspertų kilo dvejopų minčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pateiktos informacijos galima spręsti, kad Kinija gali sukurti ir panaudoti keletą specialios technologijos kosminių ginklų, su kurių pagalba būtų numušti Jungtinių Amerikos Valstijų palydovai ir kitos kosminės infrastruktūros.

Beje, panašu, kad Kinija ne tik ketina dislokuoti kovines raketas paleisti į kosmosą, tačiau ir skiria vis didesnį dėmesį kibernetinėms atakoms, nukreiptoms prieš kitas valstybes.

Dokumentus apie Kinijos kosmoso programą pavyko gauti „The Washington Times“ žurnalistams. Pranešama, kad jau kitą mėnesį jie bus viešai paskelbti JAV ir Kinijos Ekonomikos ir saugumo komisijos apžvalgoje. Ši komisija taip pat tvirtina, kad Kinijos programišiai greičiausiai yra atsakingi už kibernetinių atakų vykdymą prieš JAV kosmoso infrastruktūrą 2014 metų rugsėjo mėnesį.

„Kinija vykdo plačią, tvirtą ir masyvią kosminę programą, kuri apima tiesioginio paleidimo antipalydovines raketas, antipalydovines sistemas, kompiuterinio tinklo operacijas, antžeminius palydovų trukdžius ir kreipiamosios energijos ginklus“, – skelbiama Komisijos ataskaitoje.

Vienas iš labiausiai intriguojančių kosminio pagrindo ginklų yra plėtojami orbitiniai antipalydoviniai projektai. Jie apima palydovus, aprūpintus modernia ginkluote, kurie gali tiesiog rėžtis į kitus palydovus kosmose ar juos sugriebti robotizuotomis rankomis.

Specialistai baiminasi, kad vieną dieną Kinija gali įsidrąsinti ir netgi pasikėsinti į Tarptautinę kosminę stotį. Vienas iš Kinijos palydovų jau buvo pastebėtas praskriejantis pro Tarptautinę kosminę stotį maždaug 40 kilometrų atstumu.

Ataskaitos autoriai taip pat baiminasi, kad kinai imsis vis intensyvesnių kibernetinių atakų, nukeiptų prieš JAV ir jų karines operacijas, koordinuojamas per kosminius palydovus.

Surengus bent vieną sėkmingą kibernetinę ataką, nukreiptą prieš JAV kariuomenę, pastarajai šaliai būtų suduotas milžiniškas smūgis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(31)
(1)
(25)

Komentarai (0)