Išslaptinta medžiaga: JAV naikintuvų mūšis prieš du „MiG“ (Video)  (1)

1989 m. sausio 4 d. du JAV karo lėktuvai „Grumman F-14A Tomcat“ iš naikintuvų eskadrono „VF-32 Swordsmen“ numušė du „MiG-23“, kurie priklausė Libijos arabų respublikos karinėms oro pajėgoms. JAV išslaptino iš naikintuvų kabinos filmuotą medžiagą, rašo „The Aviationist“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mūšis ore įvyko, kai JAV Šeštoji flotilė Libijos pakrantėje dalyvavo laivybos laisvės pratybose.

Du JAV karinių oro pajėgų naikintuvai „F-14“ vykdė kovinį patruliavimą ore, kai buvo užfiksuota, kad iš Bumbaho karinės bazės pakilo du „MiG“ naikintuvai ir pradėjo skristi JAV pajėgų link. 

JAV naikintuvų pilotai penkis kartus atliko išvengimo manevrus, kad būtų išvengta konfrontacijos, tačiau Libijos arabų respublikos karinių oro pajėgų orlaiviai atkartojo kiekvieną posūkį. 

Vaizdo įraše maždaug 6.27 min vieno naikintuvų pilotas praneša, kad iššovė raketą „Sparrow“, tačiau ji nepataikė į taikinį.

Abiejų šalių naikintuvai vis artėjo vieni prie kitų, ir po 10 sekundžių buvo iššauta antroji „Sparrow“ raketa, kurį šįkart tikslą pasiekė – už maždaug 10 mylių buvusį „MiG“. 7.44 min vaizdo įraše matyti, kaip numušamas ir antrasis Libijos naikintuvas.

Abiejų numuštų naikintuvų pilotai spėjo iššokti iš savo orlaivių. Plačiau apie incidentą anglų kalba galite skaityti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(24)
(11)
(13)

Komentarai (1)