Prabangiausia „Range Rover“ versija gali stoti ir prieš tanką  (3)

Specialiais modeliais užsiimantis „Land Rover“ paruošė pirmąjį kompanijos istorijoje be išorinės pagalbos sukonstruotą prabangų šarvuotą visureigį. Oksforde esančiose dirbtuvėse perdarytas automobilis suteiks apsaugą nuo įvairaus tipo atakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Sentinel“ pavadinta modifikacija sukonstruota standartinio „Range Rover“ pagrindu. Ši mobili tvirtovė atlaikytų apšaudymą 7,62 mm kalibro kulkomis, 15 kg trotilo užtaiso sprogimą ir DM51 tipo granatų skeveldras. Nesvarbu, ar jos būtų metamos ant stogo, ar po mašina.

Konstrukcijos pagrindas yra iš šešių sudedamųjų dalių surinktas šarvuotas keleivių skyrius. Standartinio modelio metalo lydinius pakeitė itin tvirtas plienas, o vietoje įprastų langų buvo sumontuoti neperšaunami.

Modelis išlaikė standartinio visureigio salono erdvę, todėl gale gali patogiai įsitaisyti du suaugę keleiviai. Taip pat automobilis gali gabenti iki 650 kg krovinį. Gamintojas taip pat skelbia, kad modelio pravažumas bekelėje beveik nepasikeitė.

„Sentinel“ taip pat turi tik į išorę atsiveriančią išmetimo sistemą, automatiškai izoliuojamą degalų baką, atsarginę akumuliatorių bateriją su savarankiška įkrovimo sistema. Kontaktą su išore visureigio vairuotojas palaiko per 100 mm atsiveriantį langą, o bagažo skyrius nuo keleivių yra atskirtas nesudaužomu stiklu.

20 colių skersmens ratlankiai apauti padangomis, su kuriomis galima važiuoti ir be oro.

Automobilį varo 340 AG galios, 3,0 l darbinio tūrio V6 tipo benzininis variklis su mechaninių kompresoriumi. Jis montuojamas su specialiai kalibruota aštuonių laipsnių automatine ZF pavarų dėže. Stabdymo efektyvumą užtikrina aušinami 380 mm skersmens diskai priekyje ir 365 mm – gale.

Jei keleivių durys yra blokuojamos, jie dar gali išsigelbėti pasinaudodami už galinių sėdynių įrengta avarinio pabėgimo sistema.

Papildomos įrangos sąraše yra dugne ir po variklio dangčiu įrengta ugnies gesinimo įranga ir išoriniai garsiakalbiai.

VR8 atsparumo klasę turintis „Range Rover Sentinel“ bus siūlomas pirkėjams Europos Sąjungoje, Jungtinėje Karalystėje, Pietų Amerikoje, Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose.

Užsakymus gamintojas pradėjo priiminėti šį rugsėjį. Bazinės komplektacijos modelio kaina siekia 400 tūkst. eurų be mokesčių. Kadangi šarvuota versija yra parengta gamintojo, tai suteikiama trejų metų arba 80 tūkst. km garantija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(36)
(4)
(32)

Komentarai (3)