6 kompiuteriniai žaidimai, padedantys pagerinti problemų sprendimo įgūdžius  (5)

Garsi alternatyvios realybės žaidimų kūrėja Jane McGonigal, kuri turi daktaro laipsnį žmonių savybių ugdymo moksluose, teigia, kad šie šeši populiarūs kompiuteriniai žaidimai padės pagerinti pažintinius gebėjimus ir problemų sprendimo įgūdžius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie moksliniai tyrimai leidžia daryti prielaidą, kad žaidimai, kaip „Call of Duty“, gali pagerinti kognityvines funkcijas kur kas geriau, nei specialiai tam sukurti žaidimai, rašo „Businessinsider“.

J.McGonigal savo knygoje „Super Better“ teigia, kad populiarūs dabartiniai žaidimai yra sudėtingi, juos sunkiau įvaldyti, todėl žaidžiant iš reikia aibės įvairių gebėjimų.

Norintiems gerai praleisti laiką žaidžiant žaidimus ir kartu stimuliuoti protą, J.McGonigal pataria žaisti vieną iš šių šešių žaidimų tris kartus per savaitę po 20 minučių.

Pasak jos, pirmojo asmens šaudyklė „Call of Duty“ gali padėti pagerinti dėmesį ir orientavimosi erdvėje įgūdžius, o tai nulemia geresnius rezultatus moksle, technologijose, inžinerijoje ir matematikoje.

Lenktynių žaidimas „Forza“ gali padėti išmokti greitai priimti tikslius sprendimus esant spaudimui.

Populiarusis „Grand Theft Auto“, pasak J.McGonigal, padės greičiau apdoroti informaciją ir daugiau įsiminti stresinėse situacijose. Kai kurie tyrimai rodo, kad šie gebėjimai žaidžiančių kompiuterinius žaidimus tris kartus geriau išvystyti nei nežaidžiančių.

Strateginiai žaidimai, pavyzdžiui, „StarCraft“, padeda pagerinti vaizduotę ir greičiau spręsti realaus gyvenimo problemas, nes žaidėjus moko kurti ir įgyvendinti strateginius planus.

Žaidimai, kuriems reikia strateginio mąstymo, kaip mokslinės fantastikos trečiojo asmens šaudyklė „Mass Effect“, leidžia pagerinti ir informacijos rinkimo gebėjimus.

Galiausiai, „mąstymo žaidimai“, anot J.McGonigal, kaip „Final Fantasy“,padės greičiau ir tiksliau įvertinti esamą gyvenimo situaciją bei galimybes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(54)
(23)
(31)

Komentarai (5)