Dubajus pasaulį gali nustebinti dar vienu architektūros šedevru – povandeniniu teniso aikštynu  (3)

Dubajuje galime išvysti daug statinių, kurie primena pasaką ir atrodo tiesiog įspūdingai. Šiame mieste gali atsirasti ir dar vienas analogų neturintis statinys – teniso centras po vandeniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos architektas Krzysztofas Kotala suprojektavo teniso centrą, kuris būtų įrengtas po vandeniu ir žaidžiantys tenisą aplink matytų plaukiojančias žuvis. Savo šalyje žinomas architektas ieško investuotojų, kurie jo projektą paverstu realybe. K.Kotala pripažįsta, kad įgyvendinti tokį grandiozinį projektą gali tik Dubajus, garsėjantis savo prabangiais statiniais. 

„Kol kas investuotojo dar nėra. Bet aš manau, kad tai yra gera idėja. – pareiškė lenkų architektas. – Tai būtų kažkas originalaus. Toks statinys turėtų atsirasti mieste, kuris turi teniso tradicijas. Dubajus yra tobulas šiai idėjai įgyvendinti.“

Daugiau nei 20 metų Dubajuje vyksta ATP serijos „Dubai Duty Free Tennis Championships“ varžybos. Šiame mieste dažnai būna rengiami ir kiti parodomieji turnyrai, kuriuose dalyvauja geriausi pasaulio žaidėjai. 

K.Kotala pareiškė, kad šis statinys simbolizuotų tris dalykus – technologijas, ekologiją ir sportą. 

Dubajuje yra nemažai įvairių povandeninių projektų, tačiau šis neturėtų analogų visame pasaulyje. 

Tiesa, jeigu idėja virstų tikrove, povandeniniame teniso centre vyktų tik mėgėjų varžybos ir įvairūs parodomieji mačai. Profesionalų varžybose, kai tenisininkai žaidžia tašką, aplink privaloma visiška tyla. Aistruoliams neleidžiama netgi judėti. Akivaizdu, kad to reikalauti iš žuvų būtų neįmanoma. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai (3)