2016 metais laukiamas istorinis momentas: pirmasis „iPhone“ smukimas  (3)

Ar naujieji metai „Apple“ kompanijai taps pirmieji, kai bus užfiksuotas pirmasis istorijoje „iPhone“ įrenginių pardavimų nuosmukis? Kelių analitikų nuomone, taip iš tikrųjų gali įvykti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Morgan Stanley“ bankas paskelbė naujausią ataskaitą, kurioje pateikiamos 2016 metų prognozės, tarp kurių – įdomi informacija, susijusi su technologijų pasauliu. Analitikai prognozuoja „Apple“ kompanijai mažiau sėkmingus metus. Jų manymu, 2016 metai taps pirmaisiais, kai naujųjų „iPhone“ išmaniųjų telefonų pardavimai bus mažesni lyginant su ankstesniais metais.

Pagrindinės banko finansinės analitikės Katy Huberty teigimu, prognozuojama, kad ateinančiais metais bus parduota apie 5,7% mažiau „iPhone“ įrenginių nei 2015 metais. Tikėtina, jog šiuos fiskalinius metus „Apple“ kompanija uždarys su beveik 231 mln. parduotų vienetų. Prognozuojama, kad ateinantys metai jau nebus tokie sėkmingi, o parduotų išmaniųjų telefonų skaičius gali nukristi iki 218 mln. Pasitvirtinus šioms prognozėms, susidurtume su istoriniu momentu – kol kas visoje „iPhone“ istorijoje šių įrenginių pardavimai niekada nesusidūrė su nuosmukiu. Pardavimų rezultatai augo kiekvienais metais ir tai dar nepaprastu greičiu.

Kur reikėtų ieškoti priežasčių? Analitikai savo prognozes argumentuoja faktu, jog daugelyje pasaulio regionų, ypač Kinijos rinkoje, „iPhone“ kaina ženkliai išaugo. Taip pat ir paties įrenginio galimybės turi įtakos tam, kad kiti metai gali būti mažiau sėkmingi „Apple“ kompanijai. Skirtumai tarp „iPhone 6“ ir „iPhone 6s“ yra neženklūs, ypač žvelgiant iš vizualinės pusės. Dėl šitos priežasties ko gero dauguma „iPhone 6“ savininkų nebus motyvuota įsigyti naujesnį modelį.

Žinoma, nereikėtų pamiršti, jog ši informacija yra tik prielaidos, tačiau „Morgan Stanley“ yra žymus tuo, kad retai klysta. Kaip bus šįkart? Pirmus ženklus turėtume išvysti jau netrukus.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(12)
(6)
(6)

Komentarai (3)