Paskelbta, kada prekyboje pasirodys revoliuciją žadantys HAMR diskai  (11)

Nors „Western Digital“, „Seagate“ ir kiti HDD gamintojai periodiškai nuo 2000 metų demonstravo HAMR technologija paremtus kietuosius diskus, jų masinė produkcija vis dar neprasidėjo. Šiai dienai optimistiškiausia paskelbta data - 2018-ieji.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karščiu asistuojamas magnetinis įrašymas paremtas medios (plokštelių) įkaitinimu specialiu lazeriu tam, kad būtų sumažintas magnetinio lauko intensyvumas rašant duomenis. Tai reikalauja ne tik naujos mechaninio disko architektūros, bet ir naujos medios, naujai sukurtų skaitymo/rašymo galvučių, lazerio bei artimo lauko optinės relės. Nors praeityje atliktos demonstracijos įtikino, kad HAMR technologija iš tiesų veikia, „Seagate“ teigimu, šiuo metu nėra galutinai išspręstos visos problemos, susijusios su skirtingų komponentų patikimumu.

Su mechaninių diskų pramone susiję gamintojai mano, kad HAMR leis padidinti į vieną kvadratinį colį įrašomos informacijos kiekį iki 1,5 - 1,95 Tb, o pačioje pradžioje 2,5" diskui skirta viena plokštelė galės talpinti iki 1,2 - 1,5 TB duomenų, vėliau talpai didėjant iki 2 TB. Šių dienų statmenu įrašinėjimu (PMR technologija) paremti kietieji diskai pasižymi 0,95 Tb/n2 siekiančiu tankiu.

Iki galimo masinio HMR technologijos starto 2018 metais pagrindiniai HDD gamintojai vis dar žada patobulinti šiuo metu plačiai naudojamą PMR technologiją. Anksčiau šiais metais „Seagate“ sukūrė 2,5" formato 2 TB kietąjį diską, kurio kiekviena iš dviejų plokštelių pasižymi 1,3 Tb/in2 tankiu. Neabejotinai toks pats sprendimas bus pritaikytas ir 3,5" diskams, taip leidžiant kompanijai paruošti 10 TB talpos produktus.

Patys „Seagate“ planuoja savo partneriais pirmuosius HAMR technologija paremtus mechaninius diskus pristatyti 2016-ųjų pabaigoje arba 2017-ųjų pradžioje tam, kad būtų įvertintas jų patikimumas, integracija į duomenų centrus ir sparta dirbant su realiomis apkrovomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(45)
(2)
(43)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: